Het werkelijke percentage belasting?

Op alles wat je koopt zit BTW, op benzine, alcohol, suiker, frisdrank etc. zit accijns. Hoeveel procent van je brutoloon betaal je nu gemiddeld echt aan belasting/accijns ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is voor iedereen anders (hangt af van bestedingspatroon, wel/geen auto/roker/drinker etc), maar heb het zelf 4 jaar geleden uitgerekend: ik kwam op 68%. Ergo: van de 260 dagen dat ik werk, doe ik dat LET OP: 176 dagen voor de maatschappij! Anders gezegd, als ik om 9 uur zou beginnen met werken, dan begin ik (bij een 8 uur durende werkdag) om 15.45 voor mezelf te verdienen (5 uur en 3 kwartier later) Treurig!

Je werkgever, of uitkerende instantie mag geen accijns en/of BTW inhouden op je bruto loon... Dus een antwoord op deze vraag is volstrekt onmogelijk...

Dat ligt er sterk aan wat je uitgavenpatroon is. Als je geen auto hebt, betaal je bijvoorbeeld geen motorrijtuigenbelasting, en geen accijns op benzine. Als je een huis koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Je zou een inschatting kunnen maken op basis van een gemiddeld uitgavenpatroon. Bijvoorbeeld met behulp van de getallen achter de link (zie bron).

Bronnen:
http://www.stormfront.org/forum/showthread...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100