zijn cadeaubonnen belastbaar inkomen?

cadeaubonnen als vergoeding voor internet enquêtes,moet dat als inkomen opgegeven worden aan de belasting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordelen niet in geld, zoals cadeaus voor bewezen diensten, dienen gewaardeerd te worden op de geldswaarde. Dus wat de objectieve "handelswaarde" is. Wel dient het voordeel, dat er mee behaald wordt, te verwachten zijn en mogen de kosten die er mee verbonden zijn op het voordeel in mindering worden gebracht. Toegevoegd na 13 uur: Anders gezegd: Het mag niet een liefhebberij zijn maar niet incidentele bezigheden met per saldo voordeel dat redelijkerwijs te verwachten is Niet de waarde die op de bon staat maar wat je er aan geld bij verkoop aan een ander voor krijgt is de aan te geven waarde. De gemaakte kosten mag je in mindering brengen in de aangifte. Bijvoorbeeld kosten internet en (afschrijving) hardware. Als het een langdurig tijd kostende bezigheid is kan zelfs aan de huisvestingskosten voor de "werkkamer" en de energiekostren worden gedacht.

Ik zie het als een vrijwilligersvergoeding en vrijwilligersvergoedingen zijn onbelast tot 150 euro per maand/1500 euro per jaar.: U hebt afgesproken dat u voor uw inzet per uur een vergoeding ontvangt. U bent 23 jaar of ouder. U krijgt een vergoeding van maximaal € 4,50 per uur, met een maximum van € 150 per maand en € 1.500 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor uw inzet. U hebt afgesproken dat u voor uw inzet per uur een vergoeding ontvangt. U bent jonger dan 23 jaar. U krijgt een vergoeding van maximaal € 2,50 per uur, met een maximum van € 150 per maand en € 1.500 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor uw inzet. U hebt niet afgesproken dat u voor uw inzet per uur een vergoeding ontvangt. U ontvangt een vergoeding die zo laag is dat deze niet in verhouding staat tot de omvang en het tijdsbeslag van het werk. Dan mag de vergoeding maximaal € 150 per maand en € 1.500 per jaar zijn. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor uw inzet. Als u alleen deze vrijwilligersvergoedingen krijgt, dan zijn deze onbelast. De organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk doet, hoeft deze vergoedingen niet aan ons door te geven.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Nee want het is geen inkomen. Je krijgt namelijk geen geld, je krijgt een bon voor korting

Ja Alle betalingen zowel cash als in natura (cadeaus en tegoedbonnen) zijn belastbaar. Echter dient men een behoorlijke hoeveelheid te hebben (+/-€2000.00) al vorens er extra beslating over betaald moet worden.

Cadeaubonnen worden gezien als contant geld, en dat hoef je niet aan te geven als het bedrag maar niet boven de 500 euro komt. Maar ik zou het sowieso niet aangeven, ze jatten al genoeg van je en elke dingetje wat waarde heeft willen ze weer belasting overhebben,

Peter1963 Beste Niko, Het is geen vergoeding, maar een verstrekking. De verstrekking van een kadobon wordt in de loonbelasting belast bij de werkgever (vestrekker). Wanneer de kadobon ter ere van een feestdag verstrekt wordt, is die tot 70 euro belast met 20 % eindheffing. Voorheffing betaal je zelf over je ontvangen loon, eindheffing betaalt de werkgever. Jij hoeft over verstrekkingen waarvoor de eindheffing geldt in de inkomstenbelasting dus niets aan te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100