Moet je ook belasting betalen over het geld wat je terug krijgt van de belastingdienst?

Stel, je krijgt van de belasting 700 euro terug na het invullen van een t-biljet, moet je hier ook belasting over betalen? En zo ja, hoeveel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je moet alleen maar belasting betalen over (o.a) inkomsten. Dit zijn geen inkomsten; het is alleen maar een correctie op je eerdere betalingen aan de belastingdienst, via de loonbelasting of voorlopige aanslag. Wat je teveel hebt betaald krijg je netjes terug. Daarom heet het ook "definitieve aanslag", en daarmee is alles over dat belastingjaar voor jou en de belastingdienst afgehandeld.

Nee, daar hoeft geen belasting over te worden betaald. Het komt op je rekening te staan. Als je het daarop laat staan en je spaargeld / vermogen is boven de vrijstellingsgrens betaal je door het meerdere spaargeld € 8 belasting Box 3 meer (€ 700 x 1,2%)

Nee, dit hoeft niet. Je krijgt dit geld terug, omdat je het te veel hebt betaald en het dus geen inkomen betreft. Het is de schuld die de belastingdienst aan jou had en nu terugbetaald heeft.

Nee, dat zou ook flauw zijn, je krijgt het terug het is je verdiende geld

Nee, dat hoef je niet. Dit is namelijk geld dat jij al eerder teveel aan de Belastingdienst betaald hebt. Jouw werkgever houdt een deel van jouw salaris in en betaalt dit aan de Belastingdienst, dit zijn de zogenaamde loonheffingen. Als zij 5000 ingehouden hebben, maar het had op basis van je totale inkomen maar 4300 hoeven zijn, dan krijg je die 700 gewoon terug. Dat zijn dus niet nieuwe inkomsten, maar gewoon onderdeel van het loon dat je al opgegeven hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100