heb gister dubbeltje op zijn kant gezien deze vrouw ontving nog 300 euro terug maandelijks van de belasting en dat met inkomsten van dochter 20 jaar?

alleenstaande moeder met dochter moeder verdient 2250 euro netto per maand en dochter 800 euro per maand en toch krijgen ze nog een toeslag van de belasting
mij vraag is welke toeslag kan dit dan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het programma niet gezien maar ik betwijfel of het hier om toeslagen gaat. Ik denk dat het de heffingskortingen betreft waar zij recht op heeft. Dit is waarschijnlijk de alleenstaande ouderkorting

Het zou kunnen zijn dat ze belastinggeld terugkrijgen van de hypotheek. Dit krijgen wij ook maandelijks en hebben beiden een fulltime baan gehad. Moet je wel eerlijk zeggen dat ik het gisteren maar half heb gevolgd.

Belastingteruggaaf was los gespecificeerd. Maar het zou kunnen zijn dat een groot deel van die netto inkomsten alimentatie is. Ik weet niet of de berekening voor de toeslagen hierdoor heel erg veranderd ksn worden.

Hypotheek aftrek?

Dat is waarschijnlijk zorgtoeslag. Voor de zorgtoeslag telt de dochter niet mee in de berekening. Het kan zijn dat ze zowel toeslag voor haarzelf als van haar dochter ontvangt. Andere toeslagen kan het niet zijn. Daar hebben ze een te hoog inkomen voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100