Waarom heb ik zo weinig belastingteruggave ontvangen?

Hai, ik heb 2 banen, een van 40 uur, en de ander verschilt. Met mijn 2e baan heb ik weleens 80, 45 uur gewerkt in een maand.. Me loonheffing heb k op mijn eerste baan. Ik heb vorige week me aanvraag gedaan voor de belastingteruggave en er stond dat ik maar €278 zou ontvangen. Er werd in 2010 elke maand een flink bedrag afgeschreven voor de loonheffing van mijn 2e baan, terwijl ik daar toch geen loonheffing moet krijgen? Ik begrijp er niks van, zou iemand mij kunnen uitleggen, hoe dat allemaal werkt en waarom ik toch zo weinig ontvang? Pfff..

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk betaal je op je tweede baan ook gewoon loonheffing... Dat is nu eenmaal de vooraf berekende belasting. Wil je het checken, kun je een nieuwe aangifte doen en de twee vergelijken.

De belasting, probeert je voorlopige aanslagen zo te doen, dat er bijna niets verekend hoeft te worden. Dus ook als je veel terug krijgt, dan heb je het zelf al eerder te veel betaald. Dus als jou loon situatie stabielnis, zal je na enkele jaren, geen teruggave en geen betaling meer hebben.

Je geeft aan, dat je loonheffingskorting op je baan van 40 uur per week hebt, dat betekent,dat je je over je variabele baan wel loonheffing moet betalen. Als jij via het aangifteformulier loonbelasting, je inkomsten juist hebt opgegeven,zal het teruggavebedrag echt wel juist zijn. Je kunt altijd nog de belastingtelefoon bellen of een afspraak met de inspecteur maken, als je het niet eens bent.

Je betaalt altijd over elke baan loonheffing, alleen bij de baan waar je het meest verdient wordt de heffingskorting verwerkt, daardoor betaal je op die baan de minste loonheffing.

Waarom je denkt dat je een deel van de loonheffing moet terugkrijgen maak je niet duidelijk. Als je in de eerste baan elke maand tot circa bruto € 500 verdient, wordt er door de algemene heffingskorting (AHK) geen loonheffing ingehouden. Je schrijft dat bij de tweede baan je de ene maand meer verdient dan de andere. Dat betekent dat elke maand bij het loon of salaris de loonheffing berekend alsof je het hele jaar elke maand hetzelfde bedrag verdient. Als dat loon varieert kan er in de maanden met weinig loon te weinig en in maanden met veel loon te veel wordt ingehouden. De belastingdienst herrekent alle inkomens alsof je elke maand 1/12 van het jaarloon zou hebben ontvangen (even afgezien van vakantiegeld)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100