In mijn programma van aangifte inkomstenbelasting staat bij overzicht dik gedrukt: terug te krijgen 1760 euro krijg ik dit terug? en zo ja wanneer?

Toegevoegd na 51 minuten:
ik heb pas vorige week deze aangifte invult en heb voorheen nog geen voorlopige teruggave ontvangen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit zal op je rekening bijgeschreven worden, je krijgt vanzelf bericht van de belasting dienst. Voor 1 april ingediend betekend rond half juni bericht, maar omdat je later was, kan het wel wat langer duren. Houd er wel rekening mee dat het hier om een VOORLOPIGE aanslag gaat, deze is berekend op de gegevens die jij hebt ingevuld. Na controle van de belasting dienst kan er een ander bedrag uitkomt, zo het zijn dat moet terugbetalen of misschien nog meer krijgt. De belasting dienst heeft 3 jaar de tijd om je een definitieve aanslag te sturen.

Ja dit krijg je terug. wanneer: ligt eraan of het voor 1 april aangegeven is. Meestal krijgt je een blauwe brief op de mat als bevestiging met de melding dat het binnenkort op de rekning bijgeschreven wordt Toegevoegd na 35 seconden: Rekening

Ja dat krijg je terug,maar heb je dan al een voorlopige aanslag ontvangen via de post? Als je deze4 hebt ontvangen,staat het bedrag binnen een paar dagen tot een week op je rekening. Toegevoegd na 43 seconden: Die 4 hoort er niet bij.

Waarschijnlijk wel, echter: Wat jouw programma zegt is leuk, echter kunnen wij niet zien af de ingevoerde gegevens kloppen, die gegevens die je ingevoerd hebt moeten wel kloppen met de werkelijkheid. 1760,- is best veel. daar moet een reden voor zijn: onregelmatig gewerkt, huis gekocht of andere aftrekposten.

Heb zojuist een soortgelijke vraag gesteld,er is op het belastingkantoor een storing.Ik krijg ook terug maar het kan nog een aantal weken duren is mij vanochtend medegedeelt. Baal er echt ontzettend ik was wel op tijd met mijn aangifte,dus dan kan die van jouw nog wel even duren.Je kunt evt telefonisch navraag doen op tel. nr 0800 - 0543 succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100