wat zijn de belangrijkste dingen om te weten als je zwarte piet speelt?

Ik speel zwarte piet 5 december voor het 1st. Wat kan ik verwachten van die kindjes en wat voor vragen kunnen ze stellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Kinderen vragen niets, hooguit vragen ze om pepernoten, ze zijn te gespannen om na te denken over vragen, wees vrolijk, maar pas op dat de kinderen niet van je schrikken, benader ze dus niet te dichtbij en doe dat een beetje rustig, bruine schmink komt vriendelijker over dan de zwarte.

Ze hebben praktisch alles wat je doet in de gaten. Dus je krijgt veel aandacht. Verraad jezelf dus niet op een bepaalde manier ;)

Jammer dat je niet zegt welke leeftijden je kunt verwachten maar hoe ouder hoe meer vragen. Volg het sinterklaasjournaal want daar kunnen ze altijd vragen over stellen. Check altijd bij de andere pieten of je niets blanks ziet en vraag ze dat ook bij jou te doen. Zorg voor een zwarte maillot en lange zwarte handschoenen zodat je je polsen etc niet hoeft te kleuren. Verder voor een strakke zwarte pully met een strakke col zodat je niet te veel in je nek hoeft te kleuren. Zorg dat je in het spaans een zinnetje kunt zeggen, bijv si... ik spreek heel goed spaans (even opzoeken dus). Als ze beginnen over andere sinterklaasprogramma's op tv (van die andere zenders) dan zeg je dat jij daar toen niet aan mee deed en dat dat een toneelstukje was maar dat jij toen pepernoten aan het bakken was. Bij alle vragen rustig en logisch nadenken, niet meteen een antwoord geven of de bal terugkaatsen: Wat denk je zelf? Ga geen rare stemmetjes opzetten, dat vergeet je geheid weer opeens en doe niet al te gek en laat kinderen zeker niet schrikken door opeens achter ze te staan. Laat kinderen naar jou komen!

Ik heb ook ooit Zwartepiet gespeeld. Het was erg warm daar. Ik moest als Zwartepiet verkleed werken in de spoelkeuken van het Junglerestaurant bij Ouwehands dierenpark. Door het spattende water was op een paar plaatsen mijn schmink eraf. Kinderen zagen dat en vroegen "Piet? Waarom ben je daar wit?" Antwoord: "Hoe kom ik zo zwart dan?" Kind: "Door de schoorsteen!" Ik: "Klopt, en nu is een beetje roet weggespoeld, maar dat geeft niet hoor, vanavond ben ik weer zwart als ik met de Sint weer het dak op ga en door de schorstenen ga." Dat het pak van Zwartepiet altijd mooi schoon blijft zien kinderen toch niet. Net als die witte kont op de foto. En als ze het wel zien nou ja dan zeg je gewoon, daar zit geen roet, of is weg gespoeld. Daarom snap ik dat gezeur over de naam Zwartepiet ook niet. Zwartepiet is geen neger, maar gewoon een leuke vent die snoep uit deelt met de sint, en helpt cadeautjes in de schoenen te stoppen en zwart is van het roet. Dat was mij als kind zo geleerd. En zo zal ik het mijn eigen kinderen (als ik die ooit krijg) ook leren. Toegevoegd na 7 uur: Rectificatie: Ik snap het gezeur over Zwartepiet wel. Alleen ik vind dat dit voor de kindjes die nog in de Sint geloven en dus ook in Zwartepiet. Het sinterklaas feest gewoon moet blijven zoals het is. En dat was wat ik bedoelde met het gezeur over de naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100