Hoe heet dat ouderwetse Sinterklaas snoep, dat bijna zwart was, en de textuur had van een grammofoonplaat ( hard en scherpe randen)?

Het is geen fondant, dat is zacht en het was bitter van smaak. Volgens mij is het een soort van gebrande suiker. Ik vond het niet lekker, mar ik zoek in mijn hoofd al jaren naar de naam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Borstplaat Toegevoegd na 21 minuten: http://www.sinterklaasrecepten.nl/borstplaat.htm

Ik weet het niet zeker maar in Italie hebben ze net zoiets als sinterklaas maar dan is het een heks, en als je je niet goed gedroeg kreeg je in plaats van snoep houtskool als eten. om het leuk voor de kinderen te maken is er snoep gemaakt dat op houtskool lijkt. In het italiaans heet het carbone. ik weet niet of dat het is wat je bedoelt maar ik denk het wel.

Misschien bedoel je pure drop, oftewel zoethoutwortelextract. Toegevoegd na 4 minuten: Ook wel "echte" laurierdrop.

Bronnen:
http://www.annekeszoetwaren.nl/winkel/N_fr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100