waarom ziet mijn doosje aarbeien er na een halve dag al zo "groezelig" uit

ten opzichte van zijn broertjes die nog in de winkel staan.
Wel/niet in de koelkast scheelt iets maar niet alles
Komt het soms door het vervoer naar huis (op de fiets) of zat er een beschermend gas boven dat ik liet ontsnappen toen ik er gelijk 2 uithaalde?

Toegevoegd na 58 seconden:
het is al laat blijkbaar:
AARDBEIEN natuurlijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naast de antwoorden al genoemd, gebruiken winkeliers nog een truc om die aardbeien er zo lekker en gezond uit te laten zien... speciaal licht. Ze hebben speciale lampen op de groente en fruit afdeling, en daardoor ziet het er allemaal heerlijk uit. Wij hadden het laatst met vlees. In de winkel, in het schap, zag het er vers en fris uit, en zodra we buiten stonden in daglicht, hadden we een grauwe grijze ouwe lap vlees in handen!! wij terug...kijken.... ja hoor. het lag aan het licht. Wij er naar vragen... tja, toen moest men wel toegeven dat dat aan de speciale lampen lag! Sindsdien inspecteer ik wat ik koop ZEER grondig. Op datum, op "gevoel" en op zicht. En als ik niet tevreden ben als ik buiten sta, ga ik terug.

mijn ervaring is dat de lelijke die al een paar dagen in de winkel liggen onderin dat bakje zitten en de grote,nieuwe bovenin klantmisleiding heet dat en vaak zijn de nieuwe buiten uitgestald en de oude in de winkel ik kies wat ik wil ,je moet ze zien kijken

Zijn de aardbeien uit de supermarkt niet opnieuw aangevuld? Ik bedoel dat er nieuwe bakjes liggen? Verder zitten er toch altijd gaten in de plastic aarbeienbakjes of niet? Als er gaten in zitten kunnen de gassen in het bakje sowieso ontsnappen. Het kan zijn dat je aardbeien een beetje zijn rondgeschud op de fiets, maar dat overleven ze toch wel. Het gaat uiteindelijk toch om de smaak en niet hoe ze eruit zien? Toegevoegd na 1 minuut: Met 'supermarkt' bedoel ik natuurlijk de winkel waar je ze hebt gekocht, ik weet niet of dit de supermarkt was of bijvoorbeeld groenteboer.

Aardbeien zijn seizoensvruchten. Na juli hoor je geen aardbeien meer te eten, want dan groeien ze niet meer. Maar wij willen het hele jaar door aardbeien, dus komen ze overal en nergens vandaan. Omdat de meeste aardbeien die je buiten het seizoen koopt, niet in de volle grond groeien, zijn ze veel kwetsbaarder. Daarnaast is temperatuurverschil zeker niet bevorderend voor deze tere vrucht. Van de kweker uit verweggistan, naar Nederland, vervolgens van de groothandel naar de supermarkt, dan weer naar de consument. In de tussentijd gaat de vrucht van koel, naar warm, naar koel....enz. Al met al...koop je nu aardbeien, dan moet je ze diezelfde dag opeten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100