Is er verschil in de voedingswaarde van groenten en fruit ten opzichte van 20-30 jaar geleden?

Bevatten de groenten en fruit van nu evenveel vitaminen en mineralen als 20 jaar geleden? M.a.w., zijn ze even gezond, gezonder of misschien minder gezond?

Ik vraag niet naar de smaak, maar ben geïnteresseerd in een eventueel verschil in voedingswaarde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger en nu Af en toe duikt de stelling op dat groenten en fruit vroeger meer voedingsstoffen bevatten dan tegenwoordig. Deze veronderstelling is onder meer gebaseerd op een vergelijking tussen oude en nieuwe voedingsmiddeltabellen. Voor een groot deel zijn de verschillen waarschijnlijk toe te schrijven aan de veranderde analysemethoden. Tegenwoordig zijn die meer specifiek en betrouwbaar dan vroeger. Analyse-cijfers kunnen alleen worden vergeleken wanneer ze betrekking hebben op dezelfde groente- of fruitvariëteiten en op dezelfde wijze zijn geanalyseerd

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezo...

Volgens het artikel op deze site wel: http://www.dermalique.nl/contents/nl/d19.html Toegevoegd na 4 minuten: Ook interessant: http://www.natuurlijkvoedsel.nl/Mineralen_Vitaminen/

Ja. De voedingswaarde van groent en fruit is verminderd door de veredeling van gewassen. Er is vooral oog voor het uiterlijk, omdat de consument daar zijn keuze op baseert

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Plant_breedin...

de voedingswaarde verschild niet veel met die van 20 jaar geleden.of ze even gezond zijn dat denk ik niet.uitgeputte grond,betere bestrijdingsmiddelen,en er zijn zelfs zaden waar het bestrijdingsmiddel al in zit.dat doen ze in de usa al veel,waar de firma roundup het monopolie heeft.het kweken moet al maar sneller en sneller.(roundup is een heftige onkruid killer).en zo komen er veel meer duistere praktijken te voorschijn.op youtube kun je food.inco bekijken.hij is wel..heftig..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100