Waarom eten er naar verhouding zo weinig mensen biologisch ?

Sinds 1 maand eten mijn man en ik biologisch , en er is een wereld open gegaan. Het SMAAKT weer naar hoe het vroeger was. Ik kan het iedereen aanraden. Uiteindelijk is het nog goedkoper ook, omdat je niet meer in verleiding wordt gebracht om ongezond eten vol e-nummers tot je te nemen, want je komt haast niet meer in een supermarkt . Er is een boekje genaamd, Wat zit er in ons eten van Corinne Gouget . Aan re raden !

Toegevoegd na 1 uur:
http://ads.eisma.nl/openx/www/delivery/ck.php?oaparams=2__bannerid=278__zoneid=200__OXLCA=1__cb=e0cbf780b4__oadest=http%3A%2F%2Fwww.evmi.nl%2Fpublic%2FFile%2FEVMI-tariefkaart2010.pdf

Toegevoegd na 1 uur:
Vergeet die link maar. Er is iets fout gegaan Sorry

Toegevoegd na 1 dag:
www.tastethewaste.nl

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HEt heeft te maken met gewenning. Mensen zijn gewend om gewoon boodschappen te doen bij de supermarkt. Ze hoeven niet na te denken, ze kopen wat ze nodig hebben. Pas wanneer er een bewustwordingsproces optreedt, gaat men nadenken over voeding en wat voeding met je doet. Als men dan besluit om biologisch of bewuster te eten, gaat er idd een wereld voor ze open. Het probleem is de prijs helemaal niet. Het lijkt duurder, maar uiteindelijk ben je goedkoper én gezonder uit. Het is een kwestie van keuzes maken. Welkom to the club!!

de prijs die je in de winkel betaal dis echt wel duurder, daarom eten mensen het niet of nauwelijks.

De prijs Vitamia, daar gaat 't om! Biologisch is toch (nog steeds) duurder. En, niet iedereen kan zich dat permitteren......

Het blijft een questie van smaak. Ik hoef het niet ondanks het boekje. In de supermarkt wordt ik niet verleid ik een gewoon aardappelen en groente vers en elke dag

Mijn vriend en ik eten ook vaak biologisch vlees en eieren. Soms ook groenten. (Dat laatste is moeilijk te controleren, dus is het vaal niet eens biologisch) Maar het is een stuk lekkerder en natuurlijk veel diervriendelijker. Maar wij zijn met zijn tweeen. Als een heel gezin biologisch gaat eten, ben je heel veel geld kwijt, en dat kan niet iedereen betalen.

het is veel duurder omdat het biologisch gekweekt enzo is onbespoten groente

Het is prijziger en veel dingen zijn toch minder makkelijk te verkrijgen - als je speciaal naar een biologische winkel moet is dat voor veel mensen domweg teveel moeite. Gelukkig duiken in de supermarkt ook steeds meer biologische producten op. Overigens: E-nummers zijn niet per definitie ongezond, diverse E-nummers zijn stoffen die van nature voorkomen in ons eten (zoals vitamines), maar als je ze extra toevoegt moet je ze ook vermelden. Sommige producenten zijn dan zo slim dat ze gelijk met termen als 'extra voedingswaarde' gaan strooien...

Het is Té duur. En als een niet-biologisch biefstukje al goed smaakt, waarom zou je dan biologische biefstuk kopen?

Ik zeg ook te duur. Meestal zijn de stukken groenten zoals een broccoli meestal nog kleiner ook nog. En ik weet dat het gezonder is, maar ik koop toch gewoon de producten uit de supermarkt. Af en toe zit er wat biologisch tussen, maar dat is dan toeval of het was een aanbieding..Bovendien vraag ik me af of werkelijk echt alles zo biologisch is, zoals men zegt. Toegevoegd na 2 minuten: Ik zelf kan het gewoon niet betalen om enkel biologisch te eten. Ik koop regelmatig de aanbiedingen bij ah en die zijn heel voordelig altijd en daar zit ook regelmatig biologische producten bij.

aanbod, gewoonte en het gevoel dat het duurder is. Daarnaast is biologische groente vaak wat minder mooi, en daar zijn mensen [helaas] ook erg gevoelig voor. Het aanbod is een probleempje: Je moet wel hetgene eten wat in seizoen is. Op dit moment biologische boontjes krijgen wordt snel erg lastig. Mensen hebben het idee dat het duurder is, ookal is dat welliccht niet zo. Maar historisch is dat wel zo geweest, enmensen duidelijk maken dat prijzen dalen is niet makkelijk.. Persoonlijk trek ik de meeste groente uit mijn tuin, welke onbespoten is, en gewoon lekker met rupsen slakken en alles erop en erom gegoeit is in vrije lucht. Smaakt stukken beter.

Geloof me, ik heb het een beste tijd geprobeerd. Groentetasjes opgehaald elke week met biologische groente en fruit, naar de Bio-super in de grote stad (want die hebben we niet in dit dorp), bij lokale boeren gekeken in de landwinkels (maar dat zegt niks, landwinkel klinkt leuk maar er was niks biologisch te vinden). Die kilometers rijden zorgen ook voor extra kosten, uitlaatgassen etc. Ik heb alle prijzen naast elkaar gelegd van alle noodzakelijke dingen die ik nodig had. En echt ELK product was dubbeltjes duurder. Alleen af en toe met een aanbieding kon ik in de buurt komen van de supermarkt prijs. Het liefst zou ik 100% biologisch willen eten, maar dat lukt me financieel niet, omdat ik een bepaald budget heb waar ik het van moet doen elke week en dat lukt NIET. De mensen die beweren dat biologisch eten goedkoper is dan superfood, hebben pertinent ongelijk. Dus nu gooi ik het over een andere boeg en vervang hier en daar, waar de situatie het toelaat, een product door iets biologisch. En die kiloknallers hoef ik ook niet. Ten eerste vanwege alles wat er achter die goedkope verkoopprijs zit. Ten tweede... Ooit wel eens geprobeerd reepjes kipfilet krokant te bakken van zo'n goedkope kip? Het water loopt eruit en uiteindelijk ben je aan het koken ipv aan het bakken! Ik vind het jammer. Als er meer markt voor zou zijn, dan zouden de producties omhoog kunnen, de kosten naar beneden en is er een concurrerender prijs.

Het biologische voedsel is vele malen duurder dan het "gewone" voedsel. Daar komt nog bij dat je nooit zeker weer of het ook daadwerkelijk biologisch voedsel is. In mijn opinie is het smaakverschil iets dat tussen de oren zit, proef ze allebei maar eens blind, dan merk je waarschijnlijk het verschil niet. Het is een goed voornemen voor de natuurben zo van mensen, maar als je logisch nadenkt is het onmogelijk om de hele wereld van dit voedsel te voorzien. Dit komt omdat wanneer voedsel werkelijk onbewerkt is, de oogsten een grotere kans hebben op foutjes zoals rotting en ongedierte. Dit zou betekenen dat om nog aan de behoefte van de maatschappij te kunnen voldoen en veel meer land zou zijn met minder opbrengst. De enige manier om echt goed te eten op biologisch aspect, is door zelf alles te verbouwen. Als je het voedsel daadwerkelijk lekkerder vindt, zou ik het maar eens blind vergelijken met normaal voedsel. Het is namelijk een opkomende hype om biologisch te eten, zo zijn er verscheidene winkelketens die door dit fenomeen, op een slimme manier meer geld aan de klant weten te verdienen, en tevens de klant een beter gevoel te geven over de gemaakte uitgave. En tevreden klanten zijn goud waard, want die komen terug! Vergeet dus niet dat het zo mooi mogelijk gemaakt wordt uit eigenbelang, en niet omdat ze jou iets gezonds willen aanbieden.. Mvg

veel mensen zijn gewend aan vet omdat misschien in de buik de moeder veel vet at

Omdat biologisch eten nog steeds verkocht wordt door weinig commercieel denkende partijen. Zij zijn alleen gericht op het goede aanbod en niet gericht op de vraag. Als ik een lekker stukje gemarineerd vlees wil hebben laten de "biologen" het altijd afweten en moet ik wel aan het industrievlees.

heeft toch vooral met de prijs te maken. biologisch eten kost meer geld. niet iedereen kan dit zich veroorloven of heeft dit er voor over.

om dezelfde reden als waarom jij eerst niet biologisch at. er is nog geen wereld voor hen opengegaan.

Het gaat eentonig worden, maar voor mij is het ook te duur. Het is makkelijk om te zeggen; ''Als we met zijn allen gewoon meer biologisch kopen dus consumeren, gaat de productie ook omhoog en de prijs omlaag.'' Maar wanneer zou dat dan zijn? Onderzoeken ernaar moeten ook betaald worden en wat is die uitkomt? Kan biologisch opwegen tegen veelzucht? Ik kan het me met mijn uitkering simpelweg niet veroorloven. Wat mij ook is verteld is dat sommige producten helemaal niet zo biologisch zijn als op het etiket vermeld staat en je alsnog gewone producten koopt voor een duurdere prijs. Of het waar is of niet; ik speel voor mezelf dan liever op save.

Om het kort te zeggen... 2 kilo frikandellen is goedkoper dan een half kilo biologische groente. Mensen willen vaak kwantiteit over kwaliteit voor hun geld. Hoe crux het ook mag zijn.

Omdat duur is en niet altijd zeker dat het wel gezonder is denken de mensen;

Wauw, in die ene maand ben je wel fanatiek geworden, hè? Voordat ik antwoord een tip: je zendingsdrang is ongetwijfeld goed bedoeld, maar komt een beetje agressief over. Soms eet ik biologisch, soms niet. Ik zal geen ander ei dan een biologisch ei aanraken (daar gelden de hoogste dierenwelzijnsnormen), maar ik heb geen enkele behoefte aan biologische paprika. In het algemeen kost biologisch eten me te veel. En dan heb ik het niet alleen over puur geld, maar ook over tijd en moeite (die hebben óók waarde!). Mijn man en ik werken allebei fulltime. In de schaarse tijd die we hebben naast ons werk, kunnen we van alles doen. Die tijd besteden aan het langs allerlei boerderijen rijden voor biologische melk voor 63 cent per liter heeft daarbij niet bepaald de hoogste prioriteit. Het voordeel van puur biologisch eten weegt voor ons bij lange na niet op tegen de tijd en moeite die het kost om voor een schappelijke prijs biologisch eten bij elkaar te schrapen. Als ik nu mijn raam uitkijk, zie ik de supermarkt. Wanneer ik uit mijn werk net zo makkelijk via een one-stop-shopping schappelijk geprijsde biologische winkel naar huis kan gaan, zal ik er zeker nog eens over denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100