Waarom kiezen mensen voor halal-voedsel, terwijl dit in feite een ouderwetse, achterhaalde methode is?

we beschikken over koelkasten/vriezers toch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Halal is een term die voor moslims aangeeft wat toegestaan is binnen hun geloof/religie. Ondermeer over voedsel waarin richtlijnen worden weergegeven waar een moslim zich aan moet houden. Halalvlees moet bijvoorbeeld uitgebloed zijn, vandaar dat ook een van de hoofdslagaders van een dier wordt doorgesneden zodat het zoveel mogelijk bloed verliest. Ook mag niet alle soorten vlees worden genuttigd. Varkensvlees is bv. niet toegestaan om te eten. Het beest wordt gezien als onrein. Halal-voedsel mag net zo goed bewaard worden in de koelkast of vriezer als elk ander eten.

Geloofsovertuiging. Er zijn wel meer zaken, die berusten op geloofsovertuiging, maar redelijk achterhaald zijn.

Omdat halal over een heleboel zaken gaat die het feit dat je een vriezer hebt niet oplost, zoals bv de manier van slachten, de voorbereiding van het dier op de dood en een begeleidend gebed.

Moslims mogen alleen voedsel eten dat halal is. Halalvlees dient uitgebloed vlees te zijn van een beperkt aantal toegestane dieren, die volgens de islamitische voorschriften en onverdoofd geslacht worden (dhabiha).En eveneens door de Imam gezegend te worden. Vlees van carnivoren en van dieren die spontaan gestorven zijn, evenals het expliciet in de Koran vermelde varkensvlees, zijn enkel toegestaan als er niets anders voorhanden is om in leven te blijven. Paardenvlees is niet verboden, maar het slachten van paarden is onder moslims niet gebruikelijk. Dieren die nog zogende jongen hebben evenals de zogende jongen zelf mogen niet geslacht worden. Het doden van een dier is enkel toegestaan voor consumptie of om het uit zijn lijden te verlossen indien het ziek of gewond is. Alles wat uit de zee komt is volgens de meeste madhhabs zonder meer halal, het hoeft niet op een speciale wijze gedood te worden. De madhhabs kennen kleine verschillen, bijvoorbeeld over de vraag of garnalen en muildieren toegestaan zijn voor consumptie, met name de hanafitische madhhab kent beperkingen op wat uit de zee gegeten mag worden. Alle andere soorten voedsel (groenten, vruchten en dranken, met uitzondering van alcoholische dranken en verdovende middelen) zijn zonder bijzondere bewerkingen toegestaan voor consumptie. Enkele groepen moslims interpreteren het koran verbod op het drinken van wijn (chamr) letterlijk en kennen dus geen verbod op het drinken van andere alcoholische dranken. Het is dus meer vanuit het geloof!!!!!!!!!!!!!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Halal_en_haram

Moslims dienen rein vlees van reine dieren te consumeren. Halal is het woord dat gebezigd wordt voor het vlees dat van een rein dier op en rituele wijze is geslacht. Het Halal gekeurde vlees krijgt een keurmerk dat de nodige garantie biedt aan de moslim-consument. Of het nu uit de vriezer komt of niet dat doet niets ter zake.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100