Hoe kan ik een Mango sneller laten rijpen?

Ik heb een mango gekocht die nog erg onrijp is. Is er een manier om het rijpingsproces te versnellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bewaren met fruit dat veel ethyleengas afscheidt ; appels is vermoedelijk de beste keus. (Overigens zijn appels om die reden heel geschikt om te bewaren met ander fruit dat moet rijpen maar ook, en dat weten maar weinig mensen, om te zorgen dat je aardappels juist NIET te snel ´rijpen´ (uitlopen). Het afgescheiden ethyleengas verlengt de houdbaarheid van je aardappels aanzienlijk - iets wat heel handig is nu we minder aardappels eten en niet meer allemaal een koele kelder hebben).

Ja, in een zakje met een paar bananen stoppen. Op bananen wordt een rijpingsspul gespoten dat dan afgeeft op je mango.

't Rijpt door warmte. Als je 'm buiten laat liggen zal deze mango (nu) langzamer rijpen. Misschien moet je je verwarming wat hoger zetten.

Een mango rijpt sneller wanneer u hem samen met een rijpe banaan in een plastic zak stopt.

deze tip vond ik ook nog: Een avocado rijpt sneller als u hem in krantenpapier wikkelt. Weet niet of het werkt. Kan me voorstellen dat dit de warmte vasthoudt. http://kookvideo.blogspot.com/2007/07/tip-mango-en-avocado-sneller-rijp.html

Niet echt een antwoord maar wel een tip: Uit ervaring weet ik dat mango's vrij moeilijk na-rijpen. Je kunt ze beter al bijna rijp kopen, dan thuis proberen rijp te krijgen, want in dat geval is tegen de tijd dat de buitenkant rijp wordt, de binnenkant vaak rot. Bij het kopen van een mango kun je even voelen en ruiken, als hij 'veert' en als hij duidelijk naar mango ruikt, is hij rijp of goed rijp te krijgen. Zo niet, dan is hij eigenlijk alleen geschikt om chutney van te maken.

ik leg ze altijd in het raamkozijn zodat ze sneller rijpen dat doe ik ook met ananas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100