Waarom stoppen we ronde pizza's in vierkante dozen, terwijl er bijna geen vierkante pizza's zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Juist omdat er bijna geen vierkante pizza's zijn, stoppen we ronde pizza's in dozen. Dat die dozen dan vierkant zijn, is omdat dat veel makkelijker is te produceren.

het is makkelijker om ronde pizza's te maken, en het is makkelijker om vierkante dozen te maken. Dat is waarom het zo is.

Misschien omdat vierkante dozen gemakkelijker in elkaar te vouwen zijn. Dus uit praktisch oogpunt. En het is waarschijnlijk goedkoper omdat je bij de productie van vierkante dozen weinig afval overhoudt; dit in tegenstelling tot ronde dozen.

Dit heeft te maken met het inpakken op pallets en grotere verzameldozen. Ook het uitstallen in de diepvries bij de supermarkten. Ook is het voordeel dat je de doos makkelijker kan produceren en vouwen als je de doos moet gebruiken bij de pizzeria. Er zijn wel ronde dozen die van de Celebrations, die kleine Marsjes en bounty's en kit kat's Twix, moet je maar eens kijken hoe die doosjes zijn gevouwen.

Niets toe te voegen aan alle correcte antwoorden tot nu toe. Maar niet alle dozen zijn vierkant. Deze doos gaat al een eindje in de richting die jij wenst. Ik geef toe: dat is nog lang niet rond, maar het het is wel een voorzichtig begin. ;-)

Ik werk in een drukkerij,ronde dozen zijn technisch niet mogelijk, zes hoekig gaat nog wel maar je moet iets van het proces afweten omdat te begrijpen.

Ik neem aan omdat het makkelijker is om een vierkante doos te maken dan een ronde.

opslaan is makkelijker in supermarkten.. bij rond verpakkingsmateriaal hou je veel overbodige ruimtes over

in duitsland kun je wel vierkante pizza bestellen.ook hele extreme grote pizza's dan is een vierkante doos wel handig.

Omdat we geen vierkante pizza's in ronde dozen kunnen stoppen.

bevroren pizza's van de AH komen met enkel een plastic sealtje, zo kan't ook

Logika... Pizzadoos moet zo goedkoop mogelijk zijn. Mensen betalen immers voor de pizza niet de doos. Vierkant kan het gemakkelijk gevouwen worden en rond niet. Je moet jezelf voorstellen hoe je een ronde doos wilt vouwen. De randen vormen een probleem. Het is niet onmogelijk, maar waarom moeilijk en duurder doen als het gemakkelijk kan. En wie betaald er nu meer, omdat de pizzadoos rond is? Groetjes Peanutz.

Ronde taarten doen ze ook al jaren in vierkanten dozen. Verder lijkt het mij dat het ook veel makkelijker vervoeren is.

Ik zie allerlei antwoorden over de vierkante doos. Die is inderdaad makkelijker te maken dan een ronde doos. Maar even over de pizza zelf: Als je begint met een balletje deeg en dat uitrolt wordt het een platte ronde schijf. Vandaar dus de ronde pizza. Vierkant is hij wel te maken op een bakplaat, maar dat is voor de pizzabakker veel meer werk. Daarbij is het makkelijker om punten te snijden van een ronde pizza dan van een vierkante. En zo'n punt eet makkelijker uit de hand dan een vierkant stuk. (dat vierkante stukje zou je wel weer diagonaal door kunnen snijden zodat je twee punten krijgt, maar dan mis je het 'houvast' van de stevige rand).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100