In hoeverre wordt overgewicht veroorzaakt door gemanipuleerd voedsel?

Tegenwoordig zie je steeds meer dat voedsel gemanipuleerd wordt. Voedsel met extra toevoegingen of juist zonder bepaalde natuurlijke bestandsdelen. elfs dieren schijnen met overgewicht te kampen. Vaak wordt gewezen op de slechte levensstijl van mensen. Maar in hoeverre speelt het voedsel hierin een rol?

Weet jij het antwoord?

/2500

De mens is door de jaren heen steeds meer koolhydraten gaan eten. Met name de slechte koolhydraten (waar veel kant-en-klaarvoedsel uit bestaat) wordt door het lichaam omgezet in vet. De lever heeft onder andere de functie om vet te verbranden en gifstoffen op te slaan. Gemanipuleerd en bewerkt voedsel bevat stoffen die door het lichaam als 'gif' wordt gezien. Om gif op te kunnen slaan is vet nodig. De lever wordt op die manier enorm belast en kan zijn oorspronkelijke werk bijna niet meer doen, waardoor hij steeds meer vet gaat opslaan. Dus in feite worden we dik door fout voedsel omdat het lichaam niet meer kan verwerken dan wat goed voor hem is.

ik merk het wel aan me zelf of je toevoegingen neemt of niet toen ik light producten nam en producten waar veel fructose aan toegevoegd werd toen ik ontbijtkoek nam zoetstoffen toen kwam ik steeds aan terwel ik niet veel at en nu kan ik zelf meer eten als snack neem ik vaak rauwe nakd reep met coco zonder toevoegingen van conserveermiddelen of zoetstoffen of toegevoegde suiker. nu blijf ik op gewicht en als ik ff niks lekkers neem val ik af terwel ik eerst als ik wat lekkers nam steeds aan kwam

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100