ik bewaarde gebraden rundvlees in jus de koelkast, nu ontdek ik een plekje met 'poes' erop. Kan ik, na opnieuw stoven het vlees nog eten?

Natuurlijk heb ik alle gestold vet verwijderd maar het stooft wel in dezelfde jus. Deze smaakt overigens verukkelijk!

Toegevoegd na 21 minuten:
Met 'poes' bedoel ik schimmel! Er stond een plek witte schimmel van een 4-kante cm op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met poes bedoel je denk ik schimmel. Ik zou alles weggooien. Geen risico nemen. De schimmel kan zich meer verspreid hebben over het vlees en de jus, dan jij verwijderd hebt. Zou het geen smakelijk maal meer vinden. Misschien dat je er niet eens ziek van gaat worden, maar door de kans alleen al zou ik al gegeten en gedronken hebben.

je poes zat op t vlees in de koelkast... nou koop een nieuw stukje en gooi dit maar weg vlees waar de poes op zit is niet goed..

Ja, hoor, tenminste : ik zou het heel gewoon opeten. Ik ben absoluut niet vies van mijn eigen huisdieren, net zo min als ik dat van m'n eigen kinderen zou zijn. En als je het toch nog even 'op wil stoven', zijn evt bacteriën toch echt wel weg, hoor. Mijn kat en ik houden allebei van roomboter, als in bijv. stroopwafels en bladerdeeg. Ik heb haar met enige hardnekkigheid geleerd, dat er alleen op de tv-gids voedering der wilde dieren plaatsvindt, waar het 'menseneten' betreft, maar als ik niet thuis ben, en er staat een kliekje af te koelen op het fornuis, weet ik immers ook niet wat mevrouw uitspookt?? Want op alles waar parmezaanse kaas aan te pas komt, staat ook haar naam . En aangezien ik vegetarisch leef, is dat dus best vaak...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100