Als ik een lege maag heb en ik eet een appel, krijg ik vaak nog meer honger. Weet iemand hoe dat kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een appel activeert de activiteit van je maag. Het helpt vaak ook om weer trek te krijgen als je niet wilt eten als je misselijk bent. Erg gezond, half uurtje voor het eten.

Bronnen:
Voeding als medicijn - R. Oppedijk

dat ligt niet aan de appel,maar aan de hoeveelheid voedsel die je eet. bij (zeg maar) anderhalve boterham zou je precies hetzelfde hebben. De maag begint te werken zodra de appel de maag bereikt en blijft dan een tijdje zuur produceren.de appel is zo weg maar het zuur niet en dus heb je weer (en meer)honger

ja, dat komt doordat je opeens veel suiker binnenkrijgt. Dat wordt zeer snel in je bloed opgenomen. Je lichaam is er van nature op ingericht om beschikbare voedingsstoffen zo veel mogelijk op te nemen. Suikers zijn een heel gunstige voedingsstof. Daarom reageert het lichaam maximaal en geeft dus het signaal dat je honger hebt. En dus meer voedsel tot je neemt. Het is een kwestie van evolutie: als er voedsel beschikbaar is, neem het dan maximaal tot je. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens, als je de appel een uur eerder neemt, zul je merken dat je juist het hongergevoel kunt uitstellen. Probeer maar!

Wat is honger? In de oorlog wisten ze wat honger was! Neem een biologische bij voorkeur zure appel. Eet hem gerust met schil want hij is niet bespoten met pesticiden. Neem nog twee glazen bronwater, en je kunt er best weer een tijd tegenaan. Tijdens het eten van die appel. Concentreer je op het eten. Goed kauwen. Proef die appel! Niet gedachtenloos op zitten eten bij de televisie. Waardeer je voeding, en je leeft er langer op! (Oosterse wijsheid) Een appel bevat zoals reeds gezegd veel suikers en die kunnen je insuline niveau verstoren. Zeker, als je ze zonder schil eet! Mocht je dus een lege maag hebben zijn er best betere voedingsmiddelen te bedenken dan een appel hoewel die reuze gezond kan zijn. Een gebakken ei of een portie rauwe groente kan wel eens veel beter vallen en meer verzadigen dan een appel! En verder, weet je wat zo interessant is over het hebben van honger, zoals je dat schrijft: Als je drie of vier dagen niet gegeten hebt, kan het ineens heel goed zijn dat je totaal geen honger meer hebt!! Je maag is dan kleiner geworden, en zit in een spaarstand.

Je spijsvertering gaat aan het werk door die appel, en maakt veel verteringssappen aan (o.a.maagzuur) waardoor het voelt als honger.

nou als je (honger) hebt geef je maag het zelfde gevoel als je dorst hebt. ongeveer hetzelfde. als je ernstige dorst hebt dan is alleen dan het gevoel of de vraag erna anders. probeer eerst wat drinken het liefst water! dan wacht je 15 minuten, heb je nog honger neem je weer een glas water. wacht je 15 minuten heb je nog honger dan weet je zeker dat je honger hebt en kun je echt iets gaan eten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100