Waarom is fruit nooit wit of zwart?

Toegevoegd na 2 minuten:
zwart kan wel met bessen.. maar wit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Witte aalbes bestaat ook.

Ik ken wel wat vruchten waarvan het vruchtvlees (de vrucht zelf dus) wit is, bijvoorbeeld de Lychee & de kokosnoot. (het velletje heeft dan inderdaad wel een andere kleur). Toegevoegd na 2 uur: Jawel, gevonden: de witte braam! http://www.bulbnrose.org/Heredity/Burbank/WhiteBlackberry/WhiteBlackberry.html

Er bestaan ook witte druiven. Toegevoegd na 41 minuten: http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/8-fruit-meloenen-zacht-fruit.html Witte suikermeloen.

zwarte bessen!

Het binnenste van een Dragon-vrucht is puur wit.. met zeer mooie zwarte pitjes. Het velletje is knal-roze!

Witte aalbessen?

Banaan lychees, witte aalbessen, er zijn voldoende voorbeelden. In veel gevallen hebben vruchten met kleur invloed op het dierenrijk ivm verspreiden van de zaden van de vruchten bijvoorbeeld.

De longan (vrucht uit Thailand) heeft een groene schil maar is van binnen wit, met een zwarte pit. http://2.bp.blogspot.com/_J8nPvjmjv1o/STUYBjmk6xI/AAAAAAAAAzw/g3NW7uC5vQY/s320/Longan.jpg

rijpe bramen zijn zwart Toegevoegd na 3 dagen: waarom die min.... is dit geen zwart dan???

Fruit is weleens zwart, wanneer het rot is... Rijpe bramen zijn ook zwart. Wanneer je een aubergine wat langer laat liggen, begint deze wat donkerder paars te worden en op zwart te lijken. Toegevoegd na 1 minuut: En wit, een banaan! De schil hoort namelijk niet echt bij het fruitstuk zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100