Hoe wordt de smaak van een appel bepaald (de zoetheid / zuurheid)?

Toegevoegd na 1 dag:
Bron, iemand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn zowel de soort, de rijpheid en inderdaad de zoet- en zuurgraad die de smaak der vruchten bepalen. Ook de (eventuele) hoeveelheid en soort gif die gespoten is om insecten te weren. Verder kunnen bepaalde stoffen die via de grond/ mest groei bevorderen wellicht van invloed zijn. Sommige appels zien er prachtig uit, maar als je een hap neemt lijken ze karakterloos en waterig. Dat is ook met veel groenten die met voedingsstoffen enigszins gemanipuleerd zijn. In biologische (of eigen achter-) tuinen heb je dat niet. Weliswaar kleinere produkten die niet zo stralend glanzen, maar wel stralend smaken..

Ik denk door verschillende soorten te kruisen, en door middel van enten. Er komen nog steeds nieuwe appelrassen. Verder neem ik aan dat weersomstandigheden ook invloed zouden kunnen hebben ; een droge zomer levert misschien een iets andere smaak op dan een natte zomer. Dit laatste weet ik echter niet zeker, maar het zou zomaar kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100