Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoeveel procent cacao kan chocolade bevatten?

ik hou erg van pure chocolade, liefst zo puur mogelijk maar ik kan geen chocolade vinden met meer dan 80% cacao. Is dat de limit of bestaat er ook zwaardere chocolade?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

'Lindl' chocolade uit Oostenrijk is 99% cacao. Ook heb ik het ooit bij Jamin gekocht, maar weet niet of ze het daar nog hebben. Ik weet alleen dat het erg duur was €2,19 voor 50 gram. en het was echt smerig om zo te eten. Ik kocht hem toen omdat ik benieuwd was hoe het zou smaken. Ik heb hem toen alleen gebruikt om samen net ahorn siroop chocolademelk van te maken en dat was wel lekker.
De meest pure eetbare chocolade gebruiken banketbakkers en dit is de zg. couverture. Je zou eens bij een banketbakker kunnen informeren?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Hangt van de vorm af: "Het hoogste werkelijke percentage cacao in een reep chocolade is 88% omdat een hoger percentage de chocolade te droog en broos zou maken (dit is afhankelijk van het productieproces en de eventuele toevoegingen in de chocolade; je kunt dus ook chocolade vinden met hogere cacao gehaltes dan 88%)." (Anders kun je er geen reep meer van vormen.)
Er is ook chocolade met 99% cacao maar een vriendin van me zegt: 'Daar eet je niet veel van';-)
Chocolades met hoog cacaogehalte kun je in Frankrijk in elk geval goed vinden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Het hoogste werkelijke percentage cacao in een reep chocolade is 88% omdat een hoger percentage de chocolade te droog en broos zou maken (dit is afhankelijk van het productieproces en de eventuele toevoegingen in de chocolade; je kunt dus ook chocolade vinden met hogere cacao gehaltes dan 88%). Je zou dat kunnen vragen in een bedrijf dat zelf bonbons en andere chocolade heerlijkheden maakt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing