Ik heb er wel iets over gevonden...
http://www.food-info.net/nl/national/ww-noten.htm
Plantkundig gezien zijn noten het zaad van een boom. Noten worden ook wel enkelvoudige dopvruchten genoemd. Dopvruchten behoren tot de droge vruchten en hebben bijna altijd één zaad, met een hout- of steenachtig omhulsel. Vruchten die aan deze omschrijving voldoen worden ook wel ‘echte noten' genoemd. Voorbeelden hiervan zijn: beukennootjes, eikels, hazelnoten en tamme kastanjes.
In de kookkunst worden zaden ook vaak noten genoemd, terwijl die dus eigenlijk volgens de plantkundige definitie geen echte noten zijn. In de kookkunst wordt iedere grote, olieachtige vrucht met een pit, met of zonder een harde schaal, die gegeten kan worden als een noot beschouwd. Noten kunnen rauw, gekookt, geroosterd of geweekt gegeten worden in een gerecht of als snack. Voorbeelden van ‘noten' in de culinaire zin van het woord (maar dus niet in de plantkundige definitie) zijn: amandelen, cashewnoten, pistachenoten, kokosnoten, pecannoten, pinda's en walnoten.
Er staat daar nog mee info over noten...
- Bronnen:
-
http://www.food-info.net/nl/national/ww-noten.htm