Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Snel kokosmelk opmaken: weet iemand een recept?

Ik heb een blik kokosmelk opengemaakt voor door de rijst, maar heb het nog lang niet op. Het is niet geschikt om gewoon op te eten (als snack), en ik ga er niet mee schilderen (bederft). Weet iemand een recept?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
11.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ergens( maar dat wordt zoeken) heb ik een recept van Oosterse hachee waar kokosmelk door moet. Ik heb het verschillende keren klaargemaakt en het smaakt heerlijk. Als je belangstelling hebt, laat maar even weten, dan ga ik het opzoeken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
OOSTERSE HACHEE:
600g. hacheevlees
1 ui
1 teentje knoflook
1prei
1 zakje nasi kruidenmix (Conimex?)
2 d. runderbouillon
scheut kokosmelk
sambal, peper, olie Bak het vlees in de olie al omscheppend bruin, voeg ui (gesnipperd) prei (in ringen) knoflook (fijngehakt) nasikruiden, sambal (mespuntje) en peper toe. Verhit bouillon en kokosmelk en schenk dit bij het vleesmengsel. Laat het op zacht vuur in ca. 2 1/2 uur gaar stoven. Af en toe roeren.
Zelf doe ik er ook nog wel eens taugé bij, is ook lekker. Ik heb bewust het zout weggelaten omdat de eerste keer dat ik het maakte (volgens origineel recept) het te zout was. Waarschijnlijk omdat er in de nasikruiden ook al zout zit.

Eet smakelijk!!!

Andere antwoorden (10)

misschien wat Melk, vanille ijs, en suiker en er een milkshake van maken ofzo?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+! Goed idee
Met ananassap en rum er een heerlijke pina collada van maken??
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik doe de overschot gewoon in de soep (maar niet meer laten koken achteraf ) :heerlijk romig
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een indiase curry maken en de kokosmelk erdoor doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik houd ook altijd kokosmelk over. Die doe ik in een plastic bakje in de diepvries. Handig voor een volgende keer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Vries ze in in een bakje voor ijsblokjes. Dan kan je altijd zoveel blokjes eruit halen als nodig wanneer je weer eens kokosmelk nodig hebt. In een bakje invriezen is niet zo makkelijk, want eenmaal ontdooit voor een beetje kan je de rest alsnog weggooien. Je hebt trouwens ook handige ijsblokjeszakjes mocht je geen bakje hiervoor hebben.

Je kunt met kokosmelk ook een heerlijke smoothie maken!
Gezond en verfrissend, zeker nu en zelfs bij het ontbijt te gebruiken.

Ananas-kokos-smoothie;
1 ananas in stukjes,
400 ml. sinaasappelsap,
100 ml. kokosmelk,
1 mango,
evtl. 1 scheutje rum,
ijsblokjes naar smaak.

Meng alles in een blender of keukenmachine. Een staafmixer zou ook gaan.
Je kunt natuurlijk elke andere fruitsoort gebruiken, nog een lekkere combi is;

ananas, stukje verse gember, banaan, kokosmelk of;
ananas, mango, banaan, vanilleijs, kokosmelk
Je kunt lekker uitproberen met wat weg moet aan fruit of met yoghurt ,vruchtensap etc.erbij.
Ook kan je i.p.v. kokosmelk en ijsblokjes alleen kokosmelk- ijsblokjes erbij doen.
(Lees meer...)
amc
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Lekker, dikke plus!
Marineer er een visje in (kabeljauw of bijvoorbeeld tilapia) . Lekker bij wat hete noedels.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Door de chocolade melk. Dan heb je een soort van bounty drankje
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kunt het ook prima invriezen voor een volgende keer!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zal je een recept geven kan voor een heel blik of een half blik kokos ligt er ook aan hoe groot de pompoen is , Wat heb je nodig 1 ui 1 pompoen 5 teentjes knoflook als je ervan houdt rijst of nasi rijst koken of nasi maken met gemengde groente, ui / knoflook fijn snijden pompoen in kleine stukjes snijden olie in een pan ui knoflook erbij en dan de kokosmelk er bij doen en de stukjes pompoen gas of elektriciteit lage stand laten koken tot de pompoen zacht is of als je het lekker vindt iets harder opdienen met de rijst of nasi dan heb je in een half uurtje een lekkere maaltijd op tafel
(Lees meer...)
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding