Hoe kun je Kokosnoot het langst bewaren?

Invriezen? Of is er een andere manier?
Hoe lang blijft het dan nog houdbaar?

Toegevoegd na 1 uur:
Bedankt voor de tips.
Heb het helaas weg moeten gooien. De kokosnoot bleek verrot te zijn terwijl ik hem de dag ervoor had gekocht...

Ik lust geen kokosnoot maar wilde het weer sinds lange tijd proeven. Het gaat nu weer een lange tijd duren voor ik het weer durf.:(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eenmaal opengebroken is een kokosnoot slecht houdbaar, aangezien het vruchtvlees maar liefst 35 procent vet bevat. In reactie met zuurstof ‘oxideert’ het vruchtvlees en kleurt het geel. Ook smaak en geur lopen snel terug; de kokos wordt ranzig. Op de stranden langs de Middellandse Zee zag je vroeger kokosverkopers die de stukjes permanent met water bedruppelden. Dat was niet alleen om ze koel te houden, maar ook om oxidatie tegen te gaan. Een oplossing zien we zo snel niet, oxidatie gaat zelfs in de diepvries door. Alleen vacuüm trekken beschermt ertegen, maar dat heeft voor kleine stukjes geen zin.

Nou kijk. Als je gewoon de kokosnoot met de schil en de haren: die kan half jaar zeker wel, maar als langer, dan droogtie uit en is niet lekker. Met vriezer is ook niet zo lekker. Maar kan doen dat als de kokosnoot voor in de eten: santen. Dat is de blokje santen van de indoneesierse winkel, en smaakt naar de kokosnoot en is ook van de kokosnoot gemaakt, en kan door de eten en die kan bewaren wel 2 jaar soms.

ik koop veel cocosnoten en doe ze schoongemaakt in een bak met ijsklonten bewaren in de koelkast dan is lekker eetbaar en koud

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100