Hoe kan ik brood(achtigen) en vis combineren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wraps heel dun besmeren met wasabi mayonaise, beleggen met blaadjes rucola sla of ijsbergsla en daarop gerookte zalmfilet, daarna oprollen. Bolletje beleggen met blaadje sla, gebakken vissticks en daarop remouladesaus. Die maak je door mayonaise te vermengen met; likje mosterd, gehakte augurk, wat gehakte kappertje, paar druppels citroensap, wat gehakte peterselie/bieslook Evtl. knoflook, gehakt hardgek. ei en/of geh.uitje kan er ook door. Zalmsandwiches met icebergsla en mierikswortelmayonaise Ciabatta dun besmeren met mierikswortelsaus, daarop rucola sla, komkommer, gerookte zalm en kruidenroomkaas Focacciapunt met palingfilet, sla, rode uiringen en peterselie. Ciabatta met sla, tomaat, komkommer en makreel. Waldkornbroodje met lollo blanco (zachte krulsla) met garnalen en whiskeysaus. Betsrijk tonijnsteaks met olijfolie en bak ze kort in een gloeiendhete grillpan. Laat ze even rusten en snijd ze in dunne plakken. Beleg bruchettes met tonijn. Verdun wat yoghurt met een beetje limoensap en druppel deze saus over de tonijn. Maal er verse peper/zout over. Los wat saffraandraadjes op in wat warm limoensap. Roer dit door zure room. Peper naar smaak. Snijd een friszure appel in dunne plakjes en besprenkel ze met koud limoensap. Leg de appel met in stukjes gesneden ger. palingfilets op bruchettes. garneer met de saffraanroom.

Bronnen:
Ik woon aan zee dus.........

vis roken en in plakjes met vers brood & knoflook saus

een hard bolletje besmeren met zachte kruidenkaas, wat ringen rode ui erop, en dan gerookte zalm, daar eet je je vingers bij op :)

Een lekker hollands broodje haring met uitjes !

Tonijn Curry op naanbrood, Ingrediënten: Blikje tonijn, 1 venkelknol, 1 teentje knoflook, 2 el groene curry pasta, scheutje olie, kokosboter of kokosmelk. Zout en peper. 1 verpakking = 2 stuks naanbrood met knoflook en kruiden. Eventueel voor garnering vers korianderblad en gemalen kokos. Bereiden: Verhit de olie, voeg de groene curry toe samen met de knoflook, voeg de in smalle reepjes gesneden venkel toe. Laat gaar smoren. Gril de naanbroden. Maak de curry af met de kokosboter of kokosmelk, laat hierin het blikje tonijn (uitgelekt) warm worden en de saus wat indikken. Doe op het warme brood, garneer eventueel en smullen maar.

Op ontzettend veel manieren1 De bekendste : Broodje haring,broodje paling,zalm,makreel,lekkerbekje ,diverse vissalades op brood en zo kan ik nog wel even doorgaan. De mogelijkheden zijn legio.

Wat stukjes ansjovis met olijfolie op een broodje met sla (evt. broodje gezond) geeft het brood enorm veel extra smaak. Of maak een soort tapenade van ansjovisjes en fijngemalen olijven, knoflook en olijfolie. Spaarzaam gebruiken, want het is erg zout!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100