Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom mag je een pan die je eenmaal op een gastel hebt gebruikt niet meer gebruiken voor inductie?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Hangt erg van de kwaliteit van de bodem af. Je hebt pannen met koperen bodem, ingekapseld in staal. Die pannen blijven op brandend vuur gewoon helemaal recht.
'Goedkope blokker pannetjes' trekken krom op gas (onregelmatige verwarming) en maken daarna geen 100% contact meer met de inductieplaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Omdat door de plaatselijke verhitting van het gas de bodem niet meer 100% vlak is.
(Lees meer...)
AWM
14 jaar geleden
Mijn inductie heeft geen moeite met m'n oude pannen die ik altijd op gas gebruikt heb, ze moeten wel een ijzeren bodem hebben, maar dan doen ze het gewoon hoor.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Pannen fabriek failliet, Prana kocht geen nieuwe pannen, de oorzaak.
:-)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding