Marsepein/fondant kan je uitrollen op poedersuiker. Let op dat je geen poedersuiker knoeit op je marsepein, want dat geeft vlekken. Bij gebruik van poedersuiker de lap marsepein na elke 2x rollen een kwartslag draaien i.v.m. vastplakken aan de ondergrond.
Ook kan je de marsepein uitrollen op doorzichtige huishoudfolie, op bakpapier, of op een mat van tupperware. Het is wel zo dat de lap van marsepein steviger is bij het gebruik met poedersuiker. Bij een grote taart of bijv. een barbietaart gaat anders je marsepein sneller scheuren.
Met je deegroller meet je de hoogte + breedte + weer de hoogte van je taart en die lengte heb je ook nodig voor je lap met marsepein.
Leg je arm op je lap met marsepein en vouw de lap over je arm. De poedersuikerkant ligt dus naar boven. Daarna leg je de lap heel voorzichtig over je taart.
Met een "smoother" druk je de marsepein aan en maak je de taart glad door draaiende bewegingen over de taart te maken...
Succes!