Mag ik boterhammen vervangen door havermout?

Dus ipv 's middags boterhammen op het werk, elke dag havermout met melk (zoals cornflakes). Is havermout niet nog gezonder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Havermout is een prima vervanging voor brood, alleen al om de hogere verzadigingsgraad. Echter, niet één enkel voedingsmiddel bepaalt of je gezond eet maar je totale voedingspatroon. Op brood doe je doorgaans boter en beleg. Ik zie maar weinig mensen ontbijtspek, kaas of een gebakken eitje door hun havermout mengen terwijl dat op een boterham heel gebruikelijk is. Het ligt er dus aan hoe je de noodzakelijke voedingsstoffen wel binnenkrijgt.

Er zitten ietwat andere dingen in. Maar je mag van mij best je havermout eten hoor. Voordeel is dat je meer melkproducten binnen krijgt met je havermout.

mijn moeder eet al jaren havermout ipv brood. er zitten zat vezels is, of het nog gezonder is betwijfel ik.

Havermout is supergezond. Het bevat vitamine B1, magnesium en fosfor. Het helpt ook nog eens het cholesterol te verlagen. (1 portie bevat 46% van de 3 gram oplosbare voedingsvezels die dagelijks benodigd is om het cholesterolgehalte te verlagen.) 1 portie van 40 gram havermout en 250 ml. halfvolle melk bevat 260 kcal.

Bronnen:
Staat op het pak Havermout voor me.

In havermout is goed omdat er veel langzaam werkende koolhydraten in zitten, waardoor je langer energie zult hebben Ook zit het boordevol vezels magnesium vit.B1 enzv. Dus het is een aanrader ipv brood. Waar je wel op moet letten, is dat je er niet te veel suiker in gooit, want dat is dus niet goed voor je.

Het mag maar het kan nog veel gezonder: Neem een bak yoghurt met ongezoete muesli er in. Daarin zit ook de natuurlijke vorm van haver. Dus geen gebroken haver of havermout. Met de natuurlijke vorm (vezels) moet je lichaam veel meer moeite doen en heb je langer een vol gevoel en wordt de energie uit je eten beter verdeeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100