Hoe kan je gemakkelijk maïskorrels van de kolf halen?

Straks is de maïs in mijn moestuin rijp, maar hoe krijg ik de korrels op een gemakkelijke manier van de kolven af? Niet nadat ze gekookt zijn, maar als ze nog rauw zijn. (Dus niet: "al etend"...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Zet de kolf rechtop op een plank, houd de bovenkant vast en snijd met een groot mes langs het midden van de kolf...

een paar huishoud handschoenen aan en dan met draaiende beweging de maiskorrels eraf draaien alsof je de maiskolf uitwringt

U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan bescherming van de kolven. Verwijder vervolgens de zijdeachtige draden en snijd de harde onderkant van de stengel af. Wanneer u alleen de korrels wilt gebruiken dan kunt u ze rauw afsnijden door de kolf schuin te houden en de korrels van boven naar beneden met een scherp mesje af te snijden.

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingrediente...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100