Kun je van het eten van nieuwe aardappelen darmklachten krijgen?

Fabel of feit? En zo ja, wat zit er dan in wat de evt. klachten veroorzaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen fabel maar een feit, wat er inzit weet ik niet maar die klachten kun je wel voorkomen. Die stoffen waar je het van krijgt trekken in het kookwater en daarna weer in de aardappel. Dus wat ik altijd doe bij nieuwe aardappelen is ze aan de kook brengen 5min. laten koken, water afgieten en nieuw water in de pan. Dan gewoon weer verder koken en dan voorkom je die vervelende darmklachten.

Nieuwe aardappelen staan erom bekend net als prei, kool, spruitjes, uien, peulvruchten etc. gasvorming te veroorzaken en hiermee winderigheid. Toegevoegd na 8 minuten: Als je er te veel van eet kan je dus darmklachten hiervan krijgen.

Kinderen kunnen er wel eens last van hebben. Of het darmklachten zijn ,daar kan ik niet op antwoorden, maar braken en misselijkheid komt geregeld voort.

Het is een feit dat je van nieuwe aardappelen darmklachten kunt krijgen. Het hoeft niet zo te zijn dat dat de enige oorzaak is van het hebben van darmklachten. Als er PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) geconstateerd wordt zul je een lijstje krijgen met etenswaren die je darmklachten kunnen veroorzaken. Om erachter te komen wat de precieze oorzaak is, kun je een dieet agenda bijhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100