Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe bak je bacon zonder dat het aanbrandt of bruine stukjes krijgt en veel vet opzuigt?

Dus hoe lang en op welke temperatuur?
Indien ik het bak zonder vet brandt het sneller aan. Indien het bak met olie wordt het nog vetter dan het al is van zichzelf. Kan het bijvoorbeeld in de oven zonder vet?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Je kunt de bacon inderdaad in de over uitbakken. Zelfs in de magnetron.

Leg de bacon/spek op een bord met keukenpapier en dek af met een tweede laag keukenpapier. Laat de bacon 1 tot 3 minuten in de magnetron knapperig worden op de hoogste stand.
(Lees meer...)
bamibal
3 jaar geleden
Grillen zou ook nog kunnen.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding