Vocking bakleverworst veranderd?

Ik ken dit product uit de jaren '60 & '70 van de vorige eeuw. Vandaag kwam ik het tegen en gelijk gekocht. Wat mij opvalt dat het veel lichter van kleur als in die tijd en er ook geen grote stukjes vetspek meer inzitten. Iemand enige idee hoe dat komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De worst werdt eerst kleinschalig met de hand gemaakt en wordt nu in een fabriek gemaakt. Daar zal het verschil door gekomen zijn. Verdwenen vleeswaren Traditionele Vockingworst Donkere, grove leverworst. Heerlijk met een lepeltje mosterd. Deze worst werd door de firma Vocking vervaardigd volgens een uniek recept, waaraan speciale kruiden en specerijen worden toegevoegd. Dit authentieke recept is nooit veranderd en is dus meer dan 100 jaar oud. Deze worst werd reeds drie eeuwen langer door de slagerij aan de Steenweg in hartje Utrecht geproduceerd, maar door schaalvergroting, hygiënische eisen en de roep om modernere apparatuur werd besloten het bedrijf naar een bedrijventerrein in Nieuwegein over te brengen. Daarmee verdween de ambachtelijke kleinschalige Utregse Vockingworst. Oorzaak verdwijnen: Fabrieksmatige productie

Bronnen:
http://www.slowfood.nl/biodiversiteit-ark-...

Van de originele Utregse Vockingworst (van Herman) is het recept al 100 jaar niet aangepast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100