Worden soepen en sauzen steeds zouter gemaakt?

Het lijkt wel of deze kant en klaar producten steeds zouter worden. Ik eet ze niet vaak maar steeds minder omdat het zout zo overheerst dat het bijna niet meer te eten is.

Toegevoegd na 10 minuten:
Ter verduidelijking. Dat deze producten ongezond veel zout bevatten is me bekend. Het valt me op dat ze toch nog steeds zouter worden gemaakt. Dus elk jaar wat zouter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, zeker in bewerkte etenswaren zit veel zout. Pizza’s, kant-en-klaarmaaltijden, snacks, soepen en sauzen zijn erg hartig. De consument weet niet dat hij te veel zout binnenkrijgt. Het meeste – 75 procent – wordt aan voedingsmiddelen toegevoegd....

Het klopt dat er veel zout in soepen en sauzen zit, maar niet meer dan voorheen. Kan het zijn dat je zelf bent gaan minderen met zout of er bewust op bent gaan letten waardoor het lijkt alsof er meer zout in zit? Hetzelfde geld voor suiker; probeer eens twee week lang geen suiker te eten en drink dan een kopje thee met 1 suikerklontje. Ik garandeer je dat het mierzoet zal zijn.

Ja, ik vind sauzen en soepen ook steeds zouter smaken en heb al meerdere keren gelezen en gehoord dat er veel te veel zout wordt toegevoegd. Dat is heel ongezond. Vooral voor hartpatienten (hoge bloeddruk) en voor jonge kinderen. Bovendien verpest het je smaakpapillen en maakt het dat je andere smaken veel minder prtoeft. (kruiden) Het is onzinnig en onnodig. Wie iets te flauw vindt, kan zelf extra zout toevoegen. Andersom kan niet. Als je (al kokend) een gerecht te zout vindt, door toevoeging van een te zout supplement, kun je een aardappel mee laten koken. Daar trekt een deel van het zout in.

In nederland houdt Appie H rekening met te veel zout toevoegen. er zit een soort code op producten die gezond zijn. zouden ze in Suriname ook moeten doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100