Hoe weet je of een watermeloen rijp is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ruiken en voelen. Meloenen zijn rijp als ze een zoete geur door de schil heen afgeven, en je moet de schil bij de steelaanzet een beetje kunnen indrukken, dan moet hij wat meeveren. Als dat allebei het geval is, is de meloen rijp. Eventueel kun je nog op de meloen slaan of kloppen, en dan moet hij wat hol klinken. Overigens worden watermeloenen in de regel altijd rijp aangeboden in de supermarkt. Je zult daar dus niet heel snel mee de mist ingaan. Ruikt hij te zoet en is hij te zacht, dan is de meloen vermoedelijk overrijp. Kun je hem meestal nog wel eten, maar pas wel op dat-ie dan niet al wat is gaan gisten. Meestal heb je dat trouwens eerder bij gallia- en honingmeloenen.

Een rijpe watermeloen geeft een "hol "geluid, als je er stevig met de vingertoppen op klopt.

Een rijpe watermeloen geeft een licht zoete meloengeur af. Klop met de handpalm op de watermeloen, een doffig hol geluid betekent dat de meloen rijp is. Hoe holler het geluid hoe rijper de meloen. Voor meer informatie over de watermeloen: zie bron

Bronnen:
http://www.degezondeapotheker.nl/vensterpa...

waar het steeltje heeft gezeten kan je even drukken om te voelen of dei rijp is. maar dit werkt niet altijd, want andere mensen kunnen dat ook al gedaan hebben en dan is die gewoon beurs op die plek.

Bronnen:
werken op de haagse markt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100