Hoe komt het dat de prijs van kabeljauw en biefstuk bijna gelijk zijn?

Ik vind beiden lekker maar ik kijk bij een slager, geen kilo knaller en in deze kiloprijs bij Jumbo voor Kabeljauw.
Ik zou verwachten dat een boer meer werk heeft aan het hele proces, nogmaals geen kiloknaller zie link en de prijs voor Kabeljauw??
voor vlees;https://www.vleesvanboerjan.nl/a-37563313/per-kilo/biefstuk/#description

voor vis https://www.jumbo.com/jumbo-verse-kabeljauwfilet-290g/202016BAK

Scheelt gobaal 2 euro per KG?

Toegevoegd op 14 mei 2020 15:17: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Bij kabeljauw speelt mee dat er erg weinig van rond zwemt, vandaar. lees:http://www.planeetzee.be/hoeveel-vis-nog

Er komen steeds meer vangstbeperkingen door de Europese Unie. De kabeljauwstand is door overbevissing erg laag geworden en daarom is de quota steeds lager geworden. Elk jaar wordt er weer lang vergaderd over de vraag hoeveel en welke landen mogen vissen. De visserijvloot in Europa blijft elke keer nog meer krimpen. Een product wat steeds schaarser wordt, wordt dan ook steeds duurder. Mede omdat er nu ook keurmerken moeten worden uitgegeven dat de vis uit een bepaald gebied komt én op duurzame wijze gevangen is. Vroeger was vis voedsel voor de armen maar inmiddels is het inderdaad nu in de prijsklasse van biefstuk aangekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100