Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is kip die je na het koken met twee vorken uit elkaar kan trekken altijd gaar?

Ik heb een halve kipfilet gekookt in soep en ik heb er vervolgens pulled chicken van gemaakt. Bij het uit elkaar trekken van de kip met twee vorken merkte is dat kleinere stukjes kip vrij makkelijk uit elkaar werden getrokken dan het grote stuk dat ik had. Alles was echter wit van kleur. Op het moment dat je gekookte kip dus uit elkaar kan trekken is het dan gaar? Of moet het zo makkelijk gaan dat het er als het ware af valt?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
5.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als dikkere stukjes kip aan de binnenzijde nog licht roze zijn is het nog niet helemaal gaar. Normaal gesproken kan dat geen kwaad, maar als je het verder koud gaat bewerken is het wel beter om het helemaal gaar te hebben. Als je een kipfilet ca 20 minuten zacht laat koken is het gaar. Als je het met twee vorken uit elkaar kunt trekken is het zeker gaar. Als de kip TE gaar is zullen de draadjes vlees wat droger en taaier worden en moet je wat saus-truckjes bedenken om het wat malser te laten overkomen (gembersiroop, kerrie, ketjap, mayonaise e.d.).
Smakelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding