Kun je de mix voor spaghetti al arabica zelf maken?

Het heeft een hele warme smaak zeg maar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ingrediënten 1 teen knoflook,gesnipperd - geraspte schil en sap van 1/2 citroen - 2 dl yoghurt - 2 tl maizena - 2 el rozijnen,geweekt in water - 1 blikje tonijn, naturel(circa 200 gram) - 300 gr spaghetti of andere pasta - 2 el olijfolie - 100 gr gepelde amandelen - 1/2 tl cayennepeper - zout - circa 100 gr zwarte olijven - 2 el fijngehakte Voorbereiding Rasp de citroenschil en pers de halve citroen uit. Roer de yoghurt en de maizena door elkaar (de maizena voorkomt dat de yoghurt gaat schiften). Verbrokkel de uitgelekte tonijn. Kook de pasta al dente. Bereidingswijze Verhit de olie in een pan en roerbak de amandelen tot ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan Laat de knoflook en de citroenrasp kort bakken in de achtergebleven olie. Roer er het citroensap door. Roer er de yoghurt door. Verdun de saus indien nodig met een scheutje water. Roer er de cayennepeper, wat zout, de uitgelekte rozijnen en de tonijn door. Serveertip Schep de saus over de uitgelekte pasta en bestrooi met olijven, de amandelen en de peterselie. ~~~~ ~~~~~~ CORRECTIE ~~~~~~~~~~ 2 el fijngehakte peterselie. met dank aan amadea circa 100 gr zwarte olijven - 2 el fijngehakte peterselie

Toegevoegd op 13 februari 2020 13:41: tekst
Bronnen:
https://www.smulweb.nl/recepten/1032590/Pa...

Weet je zeker dat het 'al arabica' heet? Dit is geen bekende naam onder de klassieke pastarecepten en er zullen dan ook geen standaardkruiden bij horen volgens een aloud recept. In de Italiaanse- keuken kookboeken zal het ook geen vast recept zijn wat iedere Italiaanse moet en zal kennen. Indien je met 'warme smaak' pikant/heet bedoelt zal je waarschijnlijk de 'pasta arrabiata' bedoelen. Dit is een behoorlijk pittige tomaten-chiliesaus . Letterlijk betekent 'arrabiata' zoveel als ' woedend of boos', juist vanwege de chilievlokken die de saus pikant maken. Het kruidenmengsel dat Italiaans authentiek hiervoor is bestaat uit een mengsel van; rode chiliepepers, knoflook, peterselie en basilicum, die aan een goede basissaus van tomaten worden toegevoegd. Vanzelfsprekend mag ook de Parmezaanse kaas dan niet ontbreken.

Bronnen:
https://www.pit-pit.com/arabiatta.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100