Kan je het plastic schilletje om de kaas opeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan natuurlijk wel, maar het verteert niet. Het is ook niet de bedoeling om het op te eten.

Kazen kunnen schimmelen. Bij veel Franse kazen eet men de schimmel ook op. Bij Nederlandse kazen is dat niet zo. Bij Hollandse kazen gaat om de eetbare binnenkant van de kaas een plastic laagje. (Bij de Designkaasjes kan dit plastic laagje verschillende kleuren hebben). Het plastic laagje rond de kaas beschermt de eetbare binnenkant tegen schimmels en bacteriën. Eventuele schimmel aan de buitenkant van de Designkaasjes ziet er minder leuk uit, maar kan geen enkel kwaad. Je kunt het er met doek afvegen of de korst er met de kaasschaaf afschaven. Bij Hollandse kazen is de korst dus niet eetbaar, maar is ook niet schadelijk als je toch een stukje zou binnenkrijgen! Bij kazen, zoals brie en camembert, is de korst wel eetbaar. Het plastic van de Designkaasjes is onschadelijk voor het milieu. U kunt dit kaasplastic in de gft-bak (groente-, fruit- en tuinafvalbak) doen.

het plastic is een soort coating,zou het zelf niet eten,maar de coating of plastic eraf halen en dan de korst eten erg lekker,is zouter vanwege pekelbad. wel eraf halen is toch chemische rotzooii!

Je kunt het wel eten (het komt er wel weer uit) maar waarom zou je. Het bevat geen voedingsstoffen en het smaakt niet aangenaam, denk ik.

Nee, dat lijkt me niet als je het mij vraagt. Ik verwijder het plasticje van de leverworst voor consumptie trouwens óók altijd......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100