Kan je het plastic schilletje om de kaas opeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan natuurlijk wel, maar het verteert niet. Het is ook niet de bedoeling om het op te eten.

kan wel. als in, je gaat er niet dood aan. maar ik vind het niet echt lekker

Kazen kunnen schimmelen. Bij veel Franse kazen eet men de schimmel ook op. Bij Nederlandse kazen is dat niet zo. Bij Hollandse kazen gaat om de eetbare binnenkant van de kaas een plastic laagje. (Bij de Designkaasjes kan dit plastic laagje verschillende kleuren hebben). Het plastic laagje rond de kaas beschermt de eetbare binnenkant tegen schimmels en bacteriën. Eventuele schimmel aan de buitenkant van de Designkaasjes ziet er minder leuk uit, maar kan geen enkel kwaad. Je kunt het er met doek afvegen of de korst er met de kaasschaaf afschaven. Bij Hollandse kazen is de korst dus niet eetbaar, maar is ook niet schadelijk als je toch een stukje zou binnenkrijgen! Bij kazen, zoals brie en camembert, is de korst wel eetbaar. Het plastic van de Designkaasjes is onschadelijk voor het milieu. U kunt dit kaasplastic in de gft-bak (groente-, fruit- en tuinafvalbak) doen.

het plastic is een soort coating,zou het zelf niet eten,maar de coating of plastic eraf halen en dan de korst eten erg lekker,is zouter vanwege pekelbad. wel eraf halen is toch chemische rotzooii!

Nee, het is namelijk plastic. (Surprise!) De grootste kans is trouwens dat je het weer uitpoept, tenzij het hele lappen zijn, maar het kan ook ergens in je darmstelsel blijven hangen en daar een ontsteking veroorzaken. De lekkerste kaasjes hebben trouwens geen plastic schilletje.

Ik weet dat rauwmelkse boerenkaas van De Groote Voort (Remeker kaas) nu nog bestreken wordt met een korst van houtlijm, maar binnenkort van boter. Van industriekaas weet ik het niet.

Je kunt het wel eten (het komt er wel weer uit) maar waarom zou je. Het bevat geen voedingsstoffen en het smaakt niet aangenaam, denk ik.

Nee, dat lijkt me niet als je het mij vraagt. Ik verwijder het plasticje van de leverworst voor consumptie trouwens óók altijd......

Dan kan je inderdaad,maar dan rijst de vraag:Waarom?

Plastic is een chemisch product en niet geschikt voor comsumptie. Wat er onder de plastic zit is wel eetbaar. Voor de Franse kazen geldt devolgende regel (voor 95% waarheid), de donkere korsten niet opeten, de lichte zijn wel eetbaar. Smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100