Kan ik mijn broodje bapao nog opeten na 24 uur?

Ik heb zaterdag avond 2 broodjes bapao gekocht (rund en kip) uit de diepvries. Deze heb ik in mijn tas gestopt en was ze helemaal vergeten weer in de vriezer/koelkast te leggen. Nu is het maandag. Kan ik deze nog opeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kip kun je maximaal twee uur buiten de koelkast bewaren. Dus niet meer opeten. Ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten: gekookte kip die langer dan 2 uur buiten de koelkast heeft gestaan, moet worden weggegooid. De reden is dat bacteriën snel gaan groeien boven een temperatuur van 4 graden Celsius. Voedingscentrum: bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur. Het verhitten van eten doodt de ziekmakers, maar de gifstoffen kunnen je alsnog ziek maken.

Toegevoegd op 25 november 2019 11:24: bron, tekst
Bronnen:
http://www.bewaarwijzer.nl/vlees-en-gevoge...
https://www.stilltasty.com/questions/index/211
https://www.voedingscentrum.nl/nl/veilig-e...

Het is geen rauw vlees (en het aandeel vlees is ook maar weinig) en de verpakking is ongeopend. Je zult de tas ook niet direct op de hete verwarming hebben gezet, dus is de kans op bederf niet direct aanwezig. Ik zou de verpakking inprikken en een broodje zolang in de magnetron zetten als voor een ontdooid broodje staat aangegeven op de verpakking ...dit is meestal een halve minuut tot 45 sec. Maak de verpakking open....ruik eraan en proef even.....ruikt en smaakt alles normaal dan kan je het rustig opeten. Twijfel je gooi het dan weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100