Waar wordt petjel van gemaakt?

Ik koop altijd in de variant voor mijn satesaus maar zie het nooit los.

Weet jij het antwoord?

/2500

Petjel is een Javaans gerecht. De ingrediënten zijn gestoomde taugé, kousenband en bladgroente met pindasaus. Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado. Petjelsaus bestaat uit opgebakken ui en knoflook, met sambal trassi, pindakaas en kentjoer. Uitgebreid: kacang tanah (pinda), suiker, zout, lomboks & rawits (Spaanse peper), daun jeruk limo (limoenblad), bawang putih (knoflook), bawang merah (sjalot), azijn, specerijen, sojaolie. Hier staat een recept: https://pisangsusu.com/470-pindasaus-iii-petjelsaus/

Toegevoegd op 18 september 2019 14:04: bron
Bronnen:
https://www.ratuculinair.nl/nl/producten/c...
https://www.eefkooktzo.nl/petjil/

Petjel is groentesalade met een pittige pindasaus. De saus van petjel is anders dan de saus die je bij gado gado serveert. Bij petjelsaus hoort er altijd kentjoer of kencur in. Kentjoer is familie van gember en heeft een specifieke ietwat bittere smaak. En er zit trassi in: gefermenteerde garnalenpasta. Verder bestaat het uit ui,knoflook, sambal, palmsuiker, pindakaas, water, citroensap en zout.

Bronnen:
https://www.eetspiratie.nl/petjel-salade-m...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100