is een appelflap van gerezen bladerdeeg (met gist) of gewone bladerdeeg (zonder gist)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zonder gist. In korte tijd zijn deze appelflappen te maken. Na 10 minuten het (roomboter-) bladerdeeg te ontdooien is het een fluitje van een cent. Succes!

Toegevoegd op 19 februari 2019 16:30: bron
Bronnen:
https://www.smulweb.nl/recepten/1360209/Ap...
https://chickslovefood.com/recept/sinner-s...

Een appelflap (geen beignet) Wordt meestal gemaakt van gewoon bladerdeeg zonder gist. Het deeg bestaat alleen uit bloem, water, zout en heel veel boter. Het heeft geen rijsmiddel zoals gist nodig, omdat het niet de hoogte in moet rijzen. Het deeg moet krokant zijn en er moeten verschillende dunne laagjes te zien zijn. Daarom wordt de uitgerolde deeglap steeds met vlokjes boter of margarine belegd, gevouwen en weer uitgerold, waarbij het steeds gedraaid wordt. Dit wordt 'toereren' genoemd en daarom spreekt men van getoereerd deeg. Bladerdeeg en gerezen bladerdeeg zijn beiden getoerde degen. Hierdoor ontstaan laagjes deeg. Gewoon bladerdeeg wordt gebruikt voor bijv. Tompoezen, appelflappen, confituurtaartjes of met een hartige vulling bereid zoals saucijzenbroodjes, frikandelbroodjes enz. Gerezen bladerdeeg bevat gist omdat het rijzen moet en dan zijn er veel dunne laagjes deeg te zien. Denk aan croissants, chocoladebroodjes enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100