wat is het gezondst? cacaonibs, cacaomassa?

m.a.w. wat bevat het meeste cacao en wat is het gezondste en meest natuurlijke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het maakt niet uit of het cacaopoeder op cacaonibs zijn, mits ze uit rauwe onbewerkte cacao bestaan. Alleen de cacaobonen die gedroogd/gefermenteerd tot poeder of tot brokjes (nibs) zijn vermalen, kan je als superfood zien met veel gezonde eigenschappen. Deze rauwe cacao is in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd, puur en bevat dus geen suikers of melk of andere toegevoegde stoffen. Het is dus geheel onbewerkte cacao die zelfs niet verhit wordt en is dan ook in smaak net te vergelijken met chocolade. De nibs, die enigszins lijken op hagelslag, zijn dan ook op zichzelf niet echt lekker om als zodanig te eten. Je kunt ze echter wel goed bij het ontbijt verwerken in de muesli, yoghurt, pap, smoothie of shake en je kunt er ze ook verwerken in het beslag van cake, muffins, koekjes en pannekoeken. Dit geldt overigens ook voor rauwe onbewerkte cacaopoeder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100