Wat stop je in een Oliefondue, vlees of vis of juist groente?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met oliefondue ben je eigenlijk aan het frituren. Dus alles wat je normaal gesproken in de frituurpan bakt, kan nu in de fonduepan

In oliefundue kun je vlees, vis, vegetarisch "vlees" en groenten funduen. Zie bron voor recepten en bijgerechten. Vlees kipfilet in stukjes varkensvlees gehaktballetjes kipballetjes (gemaakt met kippengehakt) biefstuk lamsvlees kalkoenfilet varkenshaas mini slavlink kalfsvlees Voor kinderen kun je bijvoorbeeld ook voor kipnuggets of mini frikandelletjes kiezen. Vis garnalen tilapia pangasius zalm tonijn stukjes kibbeling Vegetarisch Het wordt dan wel vleesfonduen genoemd, maar uiteraard hebben wij ook nog wat vegetarische tips: vegetarische gehaktballetjes groenteballetjes falafelballetjes tempeh gekruide tofublokjes Groenten courgette aubergine champignons paprika

Toegevoegd op 30 december 2018 18:40: tekst
Bronnen:
https://www.lekkerensimpel.com/tips-voor-v...

Oliefondue is geschikt om stukjes vlees te bakken, stevige stukjes vis kan ook. Tere vissoorten en vis en vlees dat veel vocht bevat is minder geschikt voor de fondue. In plaats van groente zou ik stukjes voorgekookte (zoete) aardappel proberen. Teveel vocht in hetgeen je wilt fonduen zorgt voor veel vette walm in huis omdat het vocht in aanraking met de hete olie direct verdampt.

In een fonduepan met olie kan je het beste vlees bakken. Uiteraard kan je er wel vis of groenten in frituren, maar daaraan zitten wel nadelen.... visstukjes vallen snel van het kleine vorkje en groenten zijn lekkerder zonder een baksmaak van de olie. Je krijgt eveneens meer vet binnen dan nodig is. Gefrituurde groenten zijn eigenlijk het lekkerst als je ze door een tempurah beslagje haalt voor je ze bakt. Het nadeel is dan dat je in de olie allerlei dingen ziet drijven die er niet in thuis horen. ik weet niet of je ooit appelbeignets hebt gebakken in de olie, maar na afloop zijn er toch gelekte beslagdruppels gebakken en die drijven dan donkergekleurd rond in de olie. Wil je echt fonduen met van alles, dus ook groenten dan kan je het best een Chinese fonduepan ( hotpot) kopen. Hierin gaat hete bouillon en gebruik je geen vorkjes maar kleine 'fondue-netjes' ( van metaal en met een steeltje eraan). Je kunt van alles in die netjes leggen en ze in de bouillon koken ipv. bakken. Handig is zo'n pan met 2 aparte vakken...een voor vlees en een voor vis. Anders kan je het best voor een bepaalde soort kiezen....vlees of vis... door elkaar is vaak niet zo lekker. Vooral als je na afloop de bouillon die intussen erg veel smaak heeft gekregen als soepje wilt opeten. Het voordeel is ook dat de geur in huis een stuk prettiger is dan olielucht! ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100