Hoe rook je een paprika?

Ongeveer een half jaar geleden heb ik bij een Marokkaans eethuis een heerlijke gerookte paprika gehad, en ik vraag mezelf af hoe ik die ook thuis kan maken. Hopelijk weet iemand een goed recept, ik heb niks op het internet gevonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je gegeten hebt is een paprika geroosterd op open vuur. Dat gebeurt in de Oosterse keuken ook met aubergines. Je roostert ze rechtstreeks op een grootste pit (wokpit) van een gasfornuis tot ze zwartgeblakerd zijn en laat de paprika afkoelen in een plastic zak of in een afgesloten pan zodat je de vellen gemakkelijker kunt afpellen. Dat afpellen is een kliederboel maar het resultaat is heerlijke paprika met een rooksmaakje. Snij de paprika in lange partjes en besprenkel ze met een snufje zout en wat versgehakte peterselie. Er zijn bij de Turkse toko of via internet speciale roosterpannetjes te koop die het gasfornuis een beetje ontzien van het vocht en troep wat ontstaat bij het roosteren.

Bronnen:
http://nl.aliexpress.com/item/Smokeless-Ba...
http://www.culy.nl/inspiratie/paprikas-gri...
https://www.youtube.com/watch?v=9kErq0CsXEs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100