Waarom is grof volkoren brood duurder dan fijn volkoren brood?

Bij Jumbo bijvoorbeeld is dat zo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is inderdaad vreemd. In principe is het hetzelfde brood, alleen is de korrel (langer of korter) gemalen. Als je het langer maalt, wordt het heel fijn. Als je het korter maalt, zie je de korrel in het brood zitten. Soms worden er wel nog zaden, noten, vruchten etc toegevoegd aan grof volkoren. Dan is het natuurlijk wel logisch als het brood duurder wordt. Zojuist lees ik ook nog dat sommige bakkers het graan voor grof volkorenbrood wel 24 uur laten weken in water, dan is het proces veel bewerkelijker.

Toegevoegd op 06 december 2018 20:17: tekst

Daar is minder vraag naar. En een kleine hoeveelheid bakken is duurder dan een paar honderd tegelijk. Ook is de kans groter dat broden onverkocht blijven. Dus om de gewenste winstmarge te halen is de prijs per brood iets hoger. Wat mogelijk / waarschijnlijk ook een rol speelt: mensen die perse volkorenbrood willen eten zijn vaak wat bewuster bezig met hoe ze leven en wat ze eten. Daar kun je wat meer aan verdienen. Dat verschjnsel zie je ook bij een heleboel light-producten, uitloop-eieren, weidemelk etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100