Hoezo zijn mijn koekjes altijd hard als ik ze wil eten?
Ik bak graag en laatst bakte ik ook koekjes. Ik had het hele recept gewoon gevolgd en toen ze uit de oven kwamen zagen ze er goed uit. Na een tijdje wachten smaakten ze ook prima maar ze waren helemaal hard.. heeft iemand een idee hoe dit kan? (het zijn die van de HEMA pakketten)
- Je maakt de koekjes te dun. Probeer eens om ze ietsje minder plat te maken.
- Je hebt margarine gebruikt in plaats van echte boter. Boter voor op brood is niet geschikt om koekjes mee te bakken. Gebruik roomboter uit een pakje en laat dat eerst op kamertemperatuur komen. Gebruik geen boter die direct smeerbaar is als je het uit de koelkast haalt.
- Per oven kan de ingestelde temperatuur iets afwijken van de werkelijke temperatuur. Je kunt proberen of het beter gaat als je de oven iets lager zet dan de aangegeven temperatuur. Los van dit alles, de koekjes van de hema pakketten horen juist knapperig te zijn en niet zacht. Wil je koekjes die zachter blijven (smeuiger zoals kokosmacronen of brosser zoals spritsen), dan zul je andere koekjes moeten bakken met een andere bakmix.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.