Waarom wordt er in NL supermarkt geen schapenvlees verkocht?

Of gebeurt dit toch?

Toegevoegd na 24 minuten:
De meesten antwoorden met dat er te weinig vraag naar is.
Maar ik heb in mijn hele leven hier nog niet van gehoord. Dus (zonder mijn leeftijd te verklappen) is dit toch zeker al 30 jaar niet in de supers. En als het er niet is, kan het ook niet verkocht worden en is er dus geen vraag naar. De vicieuze cirkel.

Of is er een andere reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de vraag naar schapen vlees in de supermarkten heel klein is. Zodra er genoeg klanten voor zijn zal de supermarkt het gaan verkopen.

Er wordt in de Nederlandse supermarkt wel degelijk lamsvlees verkocht. Je vindt bij o.a. PLUS en Super de Boer behalve traditionele producten als rundvlees, varkensvlees, kip en kalkoen,ook kalfs- en lamsvlees,

Omdat het niet te eten is + het stinkt. In een paar Zuidelijke landen eten ze het wel. Bah bah. Altijd even opletten als je vlees besteld.

Het wel en niet of de hoeveelheid vlees wordt bepaald door de markt. Blijkbaar is er niet genoeg vraag naar.

Lamsvlees en schapenvlees is vlees van schapen dat wordt gebruikt voor consumptie. Er bestaan verschillende classificaties om te bepalen welk vlees nog als lamsvlees telt, maar doorgaans wordt het vlees van een dier dat minder dan een jaar oud is lamsvlees genoemd. Vlees van een ouder dier heet schapenvlees. Dit laatste is veel vetter en heeft een uitgesproken olieachtige smaak die niet door iedereen gewaardeerd wordt. Vandaar....

Het is niet lekker! Niet te eten. De meesten hier snappen niet dat lamsvlees geen schapenvlees is. Lam = schaap Lamsvlees = GEEN schapenvlees Het is vies. Daarom eten mensen het niet. Dus geen vraag.

Ditzelfde vroeg ik mij af toen ik van de week Oprah voorbij zag komen met een item over voedsel, uit onderzoek kwam naar voren dat het meest gegeten vlees ter wereld, geitenvlees is. Ik stond perplex, ik had zo al mn geld op kip gezet!

Het is inderdaad een zoektocht naar Lamsvlees in NL. Toch staat lamsvlees naast vis bovenop in de culinaire wereld. Bij de Marokkaanse slagerij of een aantal Halal slagers kun je lamsvlees of zelfs geitenvlees vinden. Vraag ook gelijk erbij hoe je het moet klaar maken en de juiste kruiden etc, want als je het verkeerd klaarmaakt dan hoef jij het niet meer. De onderstaande slagers en meer verkopen in ieder geval lamsvlees http://www.jansenemmen.keurslager.nl/lamsvlees http://www.degroenepassage.nl/degroeneweg.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100