Bevat een zure appel minder suiker dan een zoete appel?

Ik eet graag zure appels, en soms zijn er dagen dat ik er 5 van snoep. Ze zijn zo lekker fris! Maar te veel fruit is niet goed, omdat er veel suiker in zit. Nu vraag ik me af of zure appels net zoveel suiker bevatten, ongeacht de smaak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Het zuur-, suiker- en tanninegehalte varieert sterk per ras, grondsoort en weersomstandigheden en kan zelfs per jaar verschillen. Daarom is niet aan te geven hoeveel van die gehaltes nou in de diverse appelsoorten zitten. Maar het is wel zo dat hoe zoeter de appel smaakt hoe meer fructose erin zit, en bevat een zure appel dus minder fructose. Het is trouwens voor je gebit helemaal niet zo gezond om vijf zure appels op één dag te eten. Het zuur beschadigt je tanden! Onderzoekers adviseren om een glas melk te drinken of een stukje kaas te eten bij elke appel, want het calcium uit melk en kaas neutraliseert het zuur uit de appel. Water drinken nadat je een appel hebt gegeten helpt ook, omdat het water het schadelijke zuur wegspoelt.

Bronnen:
https://www.wur.nl/nl/show/Cidergeschikthe...
https://goedetengezondleven.nl/appel-gezon...
https://www.gezondheidsnet.nl/appel-slecht...

Het verschil in caloriën is niet echt veel en is eigenlijk te verwaarlozen. Kijk maar eens op deze site; https://www.eenvoudig-afvallen.nl/eten-en-drinken/fruit/appels/7/106 Belangrijk om te weten: hoe zoeter de appel, hoe meer fructose. Een zure appel, zoals een Granny Smith of Goudreinet, is dus weer iets gezonder dan een Pink Lady of Royal Gala; . https://goedetengezondleven.nl/appel-gezond-superfruit-helpt-bij-afvallen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100