Zelfde product wisselend voedingswaarde, hoe kan dat?
Als ik lijnzaad zoek zijn er verpakkingen met 0,5 g koolhydraten per 100g maar ook verpakkingen met 11,3 g koolhydraten per 100g. Hoe kan dat, lijnzaad is toch lijnzaad? Zelfde voor eieren, hierbij verschilt ook per merk het aantal koolhydraten variërend van 0g tot 1,75g koolhydraten per 100g ei. Volgens de Nevo lijst van het rivm bevatten eieren 0g koolhydraten.
Wat mij ook opviel, bloemkool gekookt bevat minder koolhydraten per 100g dan rauwe bloemkool. Het verschil is 1g koolhydraten per 100g bloemkool. Hoe kan dat dan?
Los daarvan ben ik het volkomen eens met Ritsuka; staat je niet blind op dit soort getalletjes; eten wordt anders al gauw een obsessie voor je en dat doet meestal meer kwaad dan goed. Gebruik gewoon je gezonde verstand, gezonde levensmiddelen en zorg voor gezonde lichaamsbeweging, dan hoef je je om een paar gram koolhydraten meer of minder totaal geen zorgen te maken.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.