Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat een pita broodje al hol is van binnen?

Een pita broodje is altijd al een klein beetje hol van binnen hoe komt dat?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Door het bereidingsproces ontstaat een sterke afgesloten platte deeglaag. Wanneer deze de hete oven in gaat wil het vocht dat er nog in zit naar buiten, maar dat kan niet. Daardoor bolt het broodje aan de binnenkant op.
(Lees meer...)
Amadea
6 jaar geleden
door hoe het deeg gevouwen word in combinatie met het uitzetten van lucht wanneer dit warm word
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding