Hagelslag ongeopend hoe lang is die na de tht datum nog te gebruiken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de verpakking droog en op een koele plaats is bewaard kan de hagelslag niet bederven. Hooguit kan ongedierte een gat in het pak hebben gemaakt en het daardoor onbruikbaar hebben laten worden. Maar als dat niet gebeurd is kan je het gewoon consumeren. Toegevoegd na 3 minuten: Je vraagt een periode na de uiterste houdbaarheidsdatum: minstens twee maanden, maar waarschijnlijk wel een jaar.

Waarschijnlijk gaat het nog wel een jaar mee, maar het wordt er niet lekkerder op. Bovendien krijgt de hagelslag na verloop van tijd een wit uitgeslagen kleurtje en dat is echt niet lekker meer. maar dat proef je vanzelf!

https://www.gezondheidsnet.nl/voeding/wat-zeggen-afkortingen-over-houdbaarheid THT THT staat voor 'ten minste houdbaar tot'. De THT-datum vind je op minder bederfelijke producten die je lang niet allemaal in de koelkast hoeft te bewaren. Bijvoorbeeld groente in een pot, soep in blik, chips, broodbeleg, koekjes, eieren en frisdrank. De THT-datum is de datum tot welke de fabrikant een goede kwaliteit van het betreffende product kan garanderen. Na deze datum kun je het product nog probleemloos en zonder veel risico eten, al bestaat de kans dat de smaak, de geur of de kleur van het product verandert. Ook kan het vitaminegehalte achteruit gaan. Ruik en proef zelf of je het product nog wilt eten. Je hoeft eten en drinken na het verstrijken van de THT-datum in elk geval niet weg te gooien, en daarmee voorkom je voedselverspilling. Let wel op dat het bovenstaande alleen geldt voor producten die niet geopend zijn en die zijn bewaard volgens de instructie op de verpakking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100